Önkormányzat 2014 – Itt vannak a jelőltek: Kilencen szerepelhetnek a főpolgármester-jelöltek szavazólapján

Kilencen szerepelhetnek a főpolgármester-jelöltek szavazólapján, mert Thürmer Gyula, a Magyar Munkáspárt jelöltje nem tudta összegyűjteni a választáson való induláshoz szükséges ötezer érvényes ajánlást.

Hétfő este a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) még tíz jelölt szavazólapi sorrendjét sorsolta ki, de kedden kiderült, hogy a Thürmer Gyulára adott érvényes ajánlások száma kevesebb volt a jogszabályban meghatározottnál.
A testület kedd késő délutáni ülésén ezért nem vette főpolgármester-jelöltként nyilvántartásba a politikust. A Fővárosi Választási Iroda (FVI) a testületnek adott tájékoztatása szerint 176 érvényes szavazaton múlott Thürmer Gyula indulása.
Az FVI azt közölte, Thürmer Gyula az irodának leadott 6312 ajánlásából 4824-et találtak csak érvényesnek az ellenőrzés során.
Ez azt jelenti, hogy a hétfőn kisorsolt lista sorrendje az alábbiak szerint módosul:
1. Galyas István (független)
2. Tarlós István (Fidesz-KDNP)
3. Csárdi Antal (LMP)
4. Bokros Lajos András (Modern Magyarország Mozgalom Párt)
5. Bodnár Zoltán György (Magyar Liberális Párt)
6. Magyar György (független)
7. Ács László (Zöldek Pártja)
8. Falus Ferenc (Együtt-PM)
9. Staudt Gábor (Jobbik Magyarországért Mozgalom)
Ha a még nem ellenőrzött jelöltek (Galyas István, Bokros Lajos András, Bodnár Zoltán, Ács László) között is lesz, amelyikről kiderül, hogy nem tudta összegyűjteni az induláshoz szükséges 5 ezer érvényes ajánlást, akkor a lista tovább rövidülhet.(MTI)

Scroll To Top