Önkormányzat 2014 – Gulyás Gergely 19 Fidesz-KDNP-s mandátumra számít a Fővárosi Közgyűlésben

A fideszes Gulyás Gergely szerint a jelenlegi adatok alapján több mint 15 budapesti kerületben lehet befutó a kormánypártok polgármesterjelöltje, ami – fogalmazott – “a legszebb reményeinket is felülmúlja”. A Fővárosi Közgyűlésben 19 Fidesz-KDNP-s mandátumra számít.

A politikus, az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnöke a Fidesz-KDNP budapesti önkormányzati választási eredményváróján, a Bálnában nyilatkozott vasárnap este újságíróknak.
Gulyás Gergely azt mondta, bár egyelőre a legtöbb fővárosi kerületben alacsony a voksok feldolgozottsága, így végleges következtetést nem lehet levonni, de jelenleg azt látni, hogy több mint 15 kerületben lehet befutó a kormánypártok polgármesterjelöltje, “ami a legszebb reményeinket is felülmúlja”. “Ha ez így lesz, a kettős többség mindkét része biztosított” a Fővárosi Közgyűlésben, és ez nagy könnyebbség lesz a jelen állás szerint magabiztos győzelmet arató Tarlós Istvánnak, a Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltjének – tette hozzá.
A fideszes parlamenti képviselő a főpolgármesterrel együtt 19 mandátumra számít a 33 tagú Fővárosi Közgyűlésben.
A budapesti alacsony részvételről Gulyás Gergely úgy fogalmazott: mivel nem volt baloldali főpolgármester-jelölt, az látszik, hogy komoly szavazói közösségek el sem mentek szavazni.
Az ország különböző területei között tapasztalható részvételi eltérésekre egyelőre nem tudott magyarázattal szolgálni a politikus.(MTI)

Scroll To Top