Olmert bírálja Netanjahut az esetleges iráni katonai akció költséges előkészületei miatt

Ehud Olmert volt izraeli kormányfő az ország legnézettebb kereskedelmi tévécsatornájának adásában „iráni katonai látomásaira elszórt milliárdokkal” vádolta a miniszterelnöki poszt jelenlegi birtokosát, Benjámin Netanjahut, aki válaszul „felelőtlennek és különösnek” nevezte Olmert bírálatát vasárnap reggel a katonai rádióban.

A kettes kereskedelmi tévécsatorna műsorában Ehud Olmert még péntek este élesen bírálta utódjának a szerinte soha meg nem valósuló iráni megelőző csapás előkészítésére elköltött katonai kiadásait.
„Az elmúlt két évben több mint 11 milliárd sékelt (körülbelül 600 milliárd forintot) költöttünk olyan illuzórikus látomásokra, amelyeket nem valósultak meg és nem is fognak megvalósulni. Tavaly az izraeli vezetés megijesztette az egész világot és végül nem csinált semmit”- jelentette ki Olmert.
A katonai rádió vasárnap reggeli műsorában Benjámin Netanjahu miniszterelnök elutasította Olmert bírálatát. „Nem kívánok részleteket elárulni a védelmi költségekről, de elmondhatom, hogy fontos beruházásnak számító rövid és hosszú távú képességeket fejlesztettünk ki”- állította a kormányfő. „Együtt nézünk szembe közös célunkkal, Irán nukleáris programjának leállításával, amit legfontosabb miniszterelnöki prioritásomnak tekintek”.
Az izraeli Háárec című napilap szerint az iráni csapás előkészítésére szánt pénz nagy része fegyverkezésre és gyakorlatozásra ment el, például a hosszú távú repülés közbeni üzemanyag-felvétel begyakorlására.

Forrás:MTI

Scroll To Top