Októberben már az ötödik hónapja csökkent a német ipari termelés

Októberben a vártnál gyengébben alakult és már az ötödik egymást követő hónapban csökkent az előző havihoz képest a német ipari termelés a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis csütörtöki jelentése szerint.

Októberben az előző havihoz képest szezonális és naptári kiigazítással 0,4 százalékkal csökkent az ipari termelés Németországban a várt 0,2 százalékos növekedés helyett. Szeptemberben 1,3 százalékkal csökkent az ipari termelés az előző havihoz mérve.
Az ipari termelés visszaesése az egy évvel korábbihoz képest októberben naptári kiigazítással 3,5 százalék volt a szeptemberi 3,6 százalék után. A kevésbé volatilis háromhavi összehasonlításban augusztus-októberi termelés 1,9 százalékkal csökkent az előző három hónaphoz képest.
Az ipari termelés októberi csökkenése nagyrészt a gépipari ágazat 6,3 százalékos termeléscsökkenésének tudható be, a szeptemberi 3,9 százalékos havi növekedés után.
Az energiatermelés 7,1 százalékkal nőtt a szeptemberihez képest, az építőipari termelés pedig 2,2 százalékkal csökkent. Az energiatermelés és az építőipar nélkül 0,5 százalékkal csökkent októberben az ipari termelés az előző havihoz képest.
https://www.destatis.de/DE/Presse/Pressemitteilungen/2023/12/PD23_465_421.html
(MTI)

Scroll To Top