Nemzetközi innovációs versenyt hirdet a Telekom csoport

A Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyt hirdet, amelyre magyarországi jelentkezőket is várnak, a nyertes ötletből terméket fejlesztenek, a megvalósítást pedig 500 ezer euróval támogatja vállalatcsoport – közölte a Magyar Telekom az MTI-vel.

Ötleteket öt kategóriában várnak, ezek a digitális otthon, kommunikációs szolgáltatások, energia, virtuális platform és felhőalapú szolgáltatások.
Pályázni egyénileg és csapatban is lehet. Várják diákok és start-up vállalkozások ötleteit, továbbá pályázhatnak a Deutsche Telekom és  leányvállalatainak dolgozói is.
A pályázók személyesen mutatják be ötleteiket, majd egy több fordulós értékelési folyamatot követően nemzetközi zsűri választja ki a nyerteseket. Ezután a Telekom csoport szakértői a koncepciót termékké vagy prototípussá fejlesztik. Az ötlet továbbfejlesztéséhez a Telekom 500 ezer euró értékben biztosít erőforrásokat, beleértve a hardvert és szoftvert, hozzáférést a Telekom infrastruktúrájához, valamint a globális értékesítési és marketing csatornák használatát. A termék üzleti tervének elkészítéséhez tanácsadók nyújtanak majd segítséget. A verseny második és harmadik helyezettje is értékes díjakat nyer.
A verseny ötletgazdái a berlini Telekom Innovation Laboratories (T-Labs), a T-Mobile Lengyelország és a Magyar Telekom voltak, a verseny lebonyolításában partnerként közreműködik az EIT ICT Labs Germany.
A pályázatokat március 31-ig lehet elküldeni a www.telekom-innovation-contest.com címre. (MTI)

Scroll To Top