Negyedmilliárdos energetikai fejlesztés zárult le Győrben

Negyedmilliárd forintos energetikai fejlesztés zárult le a kisalföldi megyeszékhely városüzemeltetési társaságánál – közölte a Győr-Szol Zrt. kommunikációs vezetője az MTI-vel csütörtökön.

Ozsvárt Tamás elmondta: a négy ütemből álló, 2009-ben indult projekt célja egyszerre volt a távhő-rendszer korszerűsítése és a takarékosabb működés lehetővé tétele a három évtizedet már kiszolgált hálózat átépítése révén. A munka során igyekeztek minél kisebb egységekre bontani a paneltömbök nemegyszer több száz lakást kiszolgáló hőközpontjait, ahol pedig mindenképpen épületek között kellett haladnia a vezetéknek, ott korszerű, előreszigetelt csöveket fektettek le.
Hozzátette: a beruházás során nyolc szolgáltatói hőközpontot 33 felhasználói hőközpontra választottak szét, így a rendszer kisebb hőveszteséggel és kevesebb energiával működhet. Ennek révén a Győr-Szol Zrt. a korábbinál kevesebb földgáz vásárlásával és kevesebb villamosenergia felhasználással tudja az elvárt színvonalon biztosítani a távfűtést a városban.
Ozsvárt Tamás – megemlítve, hogy a 256 milliós összköltség felét vissza nem térítendő uniós forrásból fedezték – szólt arról is: a Győr-Szol Zrt. évente százmilliós nagyságrendben költ a város melegvíz- és távhő-rendszerének fejlesztésére, felújítására.(MTI)

Scroll To Top