Munkaközvetítés profi módon: így csinálja a Covebo

Ma már számos cég vesz igénybe külsős segítséget a toborzás területén. Nem véletlen, hiszen ezzel tehermentesítheti a HR-t, nem beszélve a megspórolt időről, amit más, fontos munkaterületekbe fektethet. Az már nem kérdés, hogy megéri munkaközvetítő céggel együtt dolgozni, hiszen szakértelmükkel a lehető legalkalmasabb jelölteket tudják kiválasztani az adott pozícióba. Széles kapcsolati hálójuknak köszönhetően ráadásul pontosan tudják, hol találnak rá az igazira. Nemcsak a munkáltatók, de sok esetben a munkavállalók is igénybe veszik a munkaközvetítői segítséget. Valljuk be, ez egy igen kényelmes megoldás, hiszen a munkakeresőként szinte csak egy önéletrajzot kell készítenünk, minden mást intéz a toborzó. De mitől jó egy munkaközvetítő? Bemutatjuk a Covebo külföldi munkaközvetítő cégen keresztül.

Betartja a jogszabályokat

A munkaerő toborzás folyamata szigorú jogszabályokhoz kötött tevékenység. Vannak bizonyos előírások, amelyeknek munkaközvetítőként meg kell felelni. Ezek az előírások tartalmazzák, hogy mit tilos és mi az, amiről kötelező tájékoztatni a leendő munkavállalót. A Covebora külföldi munkaközvetítőként plusz szabályok is vonatkoznak, például, hogy a fogadó ország jogszabályairól tájékoztatniuk szükséges a jelöltet még a közvetítés előtt, írásos formában.

Nem csak a szakmai képzettséget nézi

A legtöbb állásban nem elég csupán szakmailag képzettnek, tapasztaltnak lenni. A különböző személyiségjegyek is fontosak lehetnek. Egy recepciós álláshoz például fontos a kedvesség és hogy a jelölt közvetlen hangnemben tudjuk idegenekkel kommunikálni. Egy áru összekészítő viszont csendesebb személyiség is lehet, hiszen a raktárban nem feltétlenül szükséges sokat kommunikálnia. A jó munkaközvetítő tehát nem csak olyan jelölteket választ ki, akik rendelkeznek a megfelelő szaktudással és tapasztalattal, hanem olyanokat, akik minden téren megfelelnek az adott munakörbe.

Megismeri a megbízó igényeit

Egy profi toborzási folyamat azzal indul, hogy a munkaközvetítő megismeri a munkaadó igényeit és magát a munkakört is, ahova munkavállalót keres. Enélkül nehéz lenne a legmegfelelőbb személyt kiválasztani. A Covebo munkatársai előzetesen minden megbízójukkal megbeszélést folytat, aminek során képbe kerülhet a megbízó vállalat profiljával, elvárásaival és a munkakör minden apró részletével.

Földrajzi elhelyezkedés

Ez a szempont akár belföldi megbízó esetén is hasznos lehet, például, ha a cég terjeszkedik és regionális dolgozókat keres. A Covebo esetén viszont kifejezetten előnyös a megbízók számára. Hollandia különböző munkáltatói ugyanis előszeretettel vesznek fel magyar munkavállalókat, akikkel csak a Covebon keresztül tudják felvenni a kapcsolatot.

Scroll To Top