MSZP szerint a Fidesz sem legyőzhettetlen

Az MSZP szerint a nyírbátori időközi önkormányzati választás azt mutatja, hogy a Fidesz legyőzhető.

 

Veres János, a szocialista párt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei elnöke az MTI-nek vasárnap este elmondta, hogy a mandátumot elnyert Baracsi Balázs János ugyan függetlenként indult, de az MSZP a jelölt támogatását a szórólapokon is egyértelművé tette.
Az ellenzéki politikus szerint a választás eredménye azt mutatja, hogy ha sikerül rávenni a nem pártelkötelezett választókat, hogy elmenjenek a szavazni, azokat, akik „nem kérnek a Fidesz-módszerekből és a Fidesz-uralomból”, akkor a kormánypárt leváltható.
Utalt arra, hogy választókerület lakóinak több mint ötven százaléka ment el szavazni.
Veres János elmondta, a 2010-es önkormányzati választás után speciális helyzet jött létre Nyírbátorban, mivel a szocialista polgármester mellett két KDNP-s, négy fideszes, egy független, egy jobbikos és három szocialista képviselőt választottak meg.
A megyei pártelnök szerint a jellemzően 6-6-os szavazati arány miatt a képviselő-testületben a Fidesz a város szempontjából fontos döntéseket akadályozott meg, míg keresztülerőltetett néhány személyi döntést. Most a választókerület lakóinak döntő többsége úgy gondolta – folytatta – , hogy nem szabad a Fideszre bízni a város irányítását.
Tóth Árpád, Nyírbátor jegyzője vasárnap este az MTI-vel közölte, a függetlenként induló Baracsi Balázs János nyerte meg az időközi képviselő-választást a 6-os számú választókerületben. Baracsi Balázs János 371, Barna Gábor, a Fidesz és a Kereszténydemokrata Néppárt közös jelöltje 174, a jobbikos Virágné Fazekas Adrienn pedig 103 voksot szerzett – ismertette a jegyző(MTI)

Scroll To Top