MNB-program – Fidesz: rég nem látott pénzügyi segítség a vállalkozásoknak

A Fidesz üdvözli a Magyar Nemzeti Bank (MNB) döntését a hazai kis- és középvállalkozásokat (kkv) segítő növekedési hitelprogram kibővítéséről, mert azzal rég nem látott pénzügyi segítséget kapnak a kkv-k – közölte Puskás Imre, a parlament költségvetési bizottságának kormánypárti alelnöke az MTI-vel.

Matolcsy György jegybankelnök szerdai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy kétezer milliárd forintos hitelkerettel folytatódik a növekedési hitelprogram.
Az immár az eredeti keret háromszorosára duzzadt hitelprogram a magyar vállalkozások legégetőbb problémáira nyújt segítséget: olcsó hitelt biztosít vagy a devizahitel forintra váltásának lehetőségét kínálja számukra – írta közleményében Puskás Imre.
Kiemelte, hogy eddig csaknem ezer vállalkozás jutott így tőkéhez, a piacinál jóval alacsonyabb kamattal, ráadásul a program folytatásával a megsegített vállalkozások száma megsokszorozódhat.
A növekedési hitelprogram és a kormány eddigi intézkedései – mint például a társasági adó radikális csökkentése, a kisadók eltörlése, az adókedvezmények, az adminisztrációs terhek csökkentése és az Új Széchenyi Terv – mind hozzásegítik a magyar vállalkozásokat ahhoz, hogy új erőre kapjanak, versenyképesebbek legyenek, még több hazai munkahelyet tudjanak teremteni és a gazdasági növekedés beinduljon – hangsúlyozta a költségvetési bizottság fideszes alelnöke.(MTI)

Scroll To Top