Milyen előnyökkel járnak az egészségügyi juttatások?

A munkavállalókról való gondoskodás a vállalatok számára mára elengedhetetlen része a céges kultúrának. Az egészségügyi juttatásokkal összefüggésbe hozható a fokozott elkötelezettség, a termelékenység növekedése, a hiányzások csökkenése, az alacsonyabb fluktuáció és a vállalat hosszú távú bevételeinek növekedése. A vezetők egészségügyi állapotfelmérése, avagy a menedzserszűrés egyre népszerűbb választásnak bizonyul a vállalati szférában, és egyben nagyszerű befektetést is jelent a vezető beosztású alkalmazottaknál.

A munkaerő-toborzás és megtartás hatékonyságának növekedése 

Azokon a szakterületeken, ahol rekordalacsony a munkanélküliségi ráta, kemény versennyel kell szembenézni az új munkaerő felvételéért és megtartásáért, akiket a fejvadászok folyamatosan próbálnak elcsábítani más munkahelyekre. 

  • Statisztikák szerint a munkavállalók 73%-a hosszabb ideig maradna jelenlegi munkáltatójánál, ha több juttatást kínálnának neki. 
  • A magas szintű menedzserszűrések prémium juttatásként történő felajánlása segít megtartani a csapat legfontosabb alkalmazottait. 
  • Azzal, hogy a legértékesebb tehetségek számára a cég VIP hozzáférést biztosít a lehető legjobb ellátáshoz, azt is demonstrálja számukra, hogy a szervezet valóban törődik a jóllétükkel és nem csak a jólétükkel.

A betegségek korai felismerése menedzserszűrés segítségével

A vezetők nagyon értékesek a vállalat számára, azonban előfordulhat, hogy sok stresszt élnek át, vagy a munkát a saját egészségük és jóllétük elé helyezik. A vállalati vezetők – beleértve a felsővezetőket, igazgatókat, vezérigazgatókat és más vezető beosztású alkalmazottakat – átlagéletkora nagyjából 40-50 év közé tehető, amikor már nagyobb a kockázata a négy fő betegségcsoport, vagyis a rák, a szívbetegség, a tüdőbetegség és a stroke kialakulásának. Ezért nagyon fontos, hogy időben fény derüljön a rejtett egészségügyi gondokra, mielőtt azok nagyobb problémát okozhatnának.

Egy több mint 1000 egészséges középkorú felnőttet vizsgáló egészségügyi felmérés átlagosan 2,8 rendellenességet mutatott ki egy főre vetítve, és a résztvevők több mint egyharmadánál volt szükség szakorvosi vizsgálatra. Ezek az adatok bizonyítják a korai felismerés jelentőségét, ami a menedzserszűréseknek köszönhetően lehetővé válik.

A prémium menedzserszűrések elemei

A prémium menedzserszűrések magukban foglalják a részletes kórtörténet felvételét, EKG- és vérvizsgálatot, valamint számos, a képalkotó diagnosztika eljárásai közé tartozó vizsgálat,  többek között MR vizsgálat, CT vizsgálat, ultrahang, mammográfia és teljes anyajegyszűrés elvégzését is. Ha a szakemberek bármi aggasztó dolgot észlelnek, a pácienst azonnal egy vezető szakorvoshoz irányítják, hogy megbeszéljék a további kezelési lehetőségeket. A vállalat így biztos lehet abban, hogy alkalmazottai megfelelő ellátásban részesülnek, emellett pedig csökken az üzleti tevékenységük megzavarásának kockázata is.

Az Ön számára is fontosak munkavállalói egészsége? Az Újbuda Medical Centerben nemcsak menedzserszűréshez és egyéb szűrővizsgálatokhoz biztosítunk időpontot gyorsan és kényelmesen, de egyéb széleskörű diagnosztikai és terápiás szolgáltatások is igénybe vehetőek csekély várakozási idővel, kiemelkedő minőségben, udvarias, páciensközpontú hozzáállás mellett a legkiválóbb szakemberek közreműködésével.

Scroll To Top