Indul a vásárlási láz, de maradjunk mindig óvatosak!

Már dübörög a Black November, aminek csak egy része a Black Friday, hiszensokan már most a karácsonyi bevásárlást tervezik. Függetlenül attól, hogy időt hagyunk a böngészésre vagy az utolsó pillanatban akarunk lecsapni az ideális ajándékra, kiemelten fontos, hogy körültekintően, óvatosan és tudatosan járjunk el. Az Árukereső.hu most 5 hasznos tippel segíti a biztonságos vásárlást.

  • Mindig megbízható forrásokból vásároljunk!

Az e-kereskedelem korában számtalan lehetőségünk van akár otthonunk kényelméből házhoz rendelni termékeket. Az Árukereső.hu kínálatában az élelmiszerektől kezdve a ruhákon át egészen a komolyabb elektronikai eszközökig böngészhetünk és rendelhetünk. A széles kínálat és a webáruházak sokasága miatt azonban kiemelten fontos, hogy ügyeljünk arra, hogy honnan rendelünk. Erre remek indikátor az Árukereső.hu „Megbízható Bolt” titulusa, amit csak olyan üzletek nyerhetnek el és tüntethetnek fel, amelyek a vásárlói visszajelzések alapján kiérdemelték a minősítést. Ráadásul emellett minden egyes webshopról elolvashatjuk az értékeléseket, véleményeket, így többet tudhatunk meg bármely üzletről, ahonnan vásárolni szeretnénk.

  • Legyünk körültekintőek a termékkel!

Az Árukereső.hu oldalán rengeteg hasznos információt szerezhetünk a termékekről. A visszajelzések megjelenítésével például láthatjuk más vásárlók megjegyzéseit, hozzászólásait és értékelését. Ez segíthet abban, hogy jobban tájékozódjunk egy adott webáruházról vagy kínálatáról. Nem is biztos, hogy az üzlettel vagy a termékkel van a gond – kiderülhet, hogy valójában nem azt keressük, mint amire eredetileg gondoltunk. Jobb ezt megelőzni és átfutni mások véleményeit. Sőt, ezért is fontos, hogy mi is hozzászóljunk az Árukereső.hu-n, hogy másoknak segíthessünk így. Az árdiagram is egy hasznos funkció, ugyanis a termék valódi árának alakulását szemlélteti. Mutatja például azt, hogy tényleg akciós-e egy adott termék, vagy csak úgy van feltüntetve a webáruháznál. Mindemellett a Kérdezz-Felelek funkció segítségével az adott terméket ajánló összes webshopnak egyszerre tehetjük fel kérdéseinket, így még hamarabb kaphatunk válaszokat.

  • Ellenőrizzük a weboldalak biztonságát!

Győződjünk meg arról, hogy az online áruházak titkosított kapcsolatot használnak. Ezt a zöld lakat jel a böngésző címsorában vagy a https:// kezdetű webcímek jelzik. Ez az SSL/TLS titkosítási protokoll biztosítja, hogy az adataink ne legyenek könnyen hozzáférhetőek harmadik felek számára. Ennek a hiánya önmagában nem jelenti azt, hogy megbízhatatlan lenne egy webáruház, azonban lehetőséget ad arra, hogy külső támadók hozzáférjenek a személyes, és így akár fizetési adatainkhoz. Ezért is kiemelten fontos, hogy soha ne adjunk meg érzékeny információkat, például bankkártya adatokat olyan oldalakon, amelyek nem használnak titkosított kapcsolatot.

  • Ne adjuk ki személyes adatainkat!

Legyünk kiemelten óvatosak, és figyeljünk a furcsa e-mailekre. Észleljük a helyesírási hibákat, a bizarr linkeket, a zavaros feladói e-mail címeket, a furcsa logókat és hasonló, gyanús elemeket. Könnyen lehet, hogy csalók vették fel velünk a kapcsolatot egy webáruházra hivatkozva.

  • Hozzunk létre vásárlási fiókot és védjük azt!

A támadások és csalások hárítása érdekében érdemes lehet létrehozni egy különálló vásárlási fiókot. Ehhez hozzárendelhetünk egy olyan virtuális bankkártyát, amire csak a vásárlás esetén utalunk át összeget hagyományos számlánkról. Ilyen esetekben a PayPal és más hasonló fizetési szolgáltatások extra védelmet nyújthatnak a bankkártyaadataink megosztásával kapcsolatban. Ezek az alkalmazások biztonságosabbá tehetik a tranzakciókat azzal, hogy csak adott összegeket tárolunk rajtuk, és ha rajtuk keresztül fizetünk, nem kell megadnunk egyéb személyes adatainkat a vásárlás során. Szintén hasznos lehet erős jelszavakat kitalálni, illetve jelszókezelő-alkalmazásokat igénybe venni, amik segíthetnek az erős, egyedi jelszavak generálásához és tárolásához, akár minden fiókunkhoz!

Az Árukeresőről

Az Árukereső.hu Magyarország piacvezető ár-összehasonlító oldala és online vásárlási kalauza, amely 2004 óta több millió vásárlásban segítette a felhasználókat és a boltokat. Látogatói több mint 4700 webáruház 22 millió ajánlata között válogathatnak egy felületen.

Az Árukereső.hu küldetése, hogy a vásárlók a legfontosabb szempontokat figyelembe véve, kényelmesen és gyorsan válasszák ki a számukra legkedvezőbb ajánlatokat. Ez egyben magában foglalja a termékek árainak és tulajdonságainak összehasonlítását, inspirálódást a különböző ajánlatok és kategóriák között, illetve az azonnali, direkt vásárlást az Árukereső.hu oldalán. Az Árukereső.hu célja, hogy a szolgáltatások folyamatos fejlesztésével, illetve kiegészítő szolgáltatások révén fokozza a vásárlási élményt és megkönnyítse a döntéshozatalt, ezzel népszerűsítve az internetes vásárlást.

Scroll To Top