Májusban léphet tőzsdére az Altera

Várhatóan május elején lép a Budapesti Értéktőzsdére az Altera Vagyonkezelő Nyrt., miután sikerrel zárult a társaság nyilvános részvénykibocsátása.

Az Altera keddi közlése szerint a március 4-22. között lezajlott értékesítés során több mint 204 ezer részvényt jegyeztek a befektetők. A nyilvános kibocsátás végére a cég saját tőkéje megközelítőleg 650 millió forintra emelkedett.
A társaság ezer forint névértékű részvényeit 2250 forintos árfolyamon lehetett megvásárolni. Egy befektető minimálisan 500 részvényt jegyezhetett, azaz a legkisebb befektethető összeg 1,125 millió forint volt. A társaság 32 alapító-tulajdonosa előzetesen jelezte, hogy várhatóan megkétszerezi korábbi befektetéseit a kibocsátás során.
Az Altera a cég saját tőkéjét kívánja befektetni, a legnagyobb részben vállalati kötvényekbe, továbbá részvényekbe és certifikátokba.
A társaságot 2012 januárjában 200 millió forintos tőkével alapították. Az Altera befektetéseinek teljesítménye a működés megkezdése óta eltelt egyéves időszakban pozitívan alakult, a vállalat a múlt évet nyereséggel zárta – olvasható a társaság közleményében. (MTI)

Scroll To Top