Ma van a közmédia német tematikus napja

Vendégségben Németország címmel német tematikus napot tart ma a közmédia, az egész napos műsorfolyamban a televíziós és rádiós csatornákon számos érdekességgel találkozhatnak a nézők és a hallgatók.

A műsorfolyam aktualitását az adja, hogy idén ünnepeltük a vasfüggöny lehullásának, a berlini fal leomlásának és a német újraegyesítésnek a 25. évfordulóját. Ebből az alkalomból a tematikus napon számos olyan interjú vagy interjúrészlet kerül adásba, amelyeket meghatározó német politikusokkal készített a közmédia stábja.
A műsorban emellett bemutatják a két ország közötti szoros gazdasági, oktatási, egészségügyi, kulturális és sportkapcsolatokat.
Beszélgetést láthatnak majd a nézők a Regensburgban élő Hacki Tamás füttyművésszel és az 1975 óta Németországban élő Leslie Mandoki zenésszel, aki a Bayern München zenei igazgatója is. Bemutatják a nézőknek a legendás müncheni klub otthonát, az Allianz Arenát, megszólal a magyar labdarúgó-válogatottat három Eb-selejtezőn irányító, egyébként a berlini Hertha BSC-nél edzősködő Dárdai Pál is.
A tematikus napon két külső helyszínről, a Goethe Intézetből és az Andrássy-egyetemről lesznek bejelentkezések, a stúdióban pedig német származású ismert emberekkel – többek között Kóbor János zenésszel – beszélgetnek a műsorvezetők, Volf-Nagy Tünde, Horváth Szilárd és a német művészvilágot jól ismerő Ernyey Béla. Bock József borásszal és Michelisz Norbert autóversenyzővel riportot láthatnak a nézők.
Megismerkedhetnek a nézők a magyarországi német kisebbség szokásaival, táncaival, jellegzetes ételeivel, így például a babos tészta és smarni titkaiba is beavatják az érdeklődőket.
Az M1 és a Duna mellett a Kossuth, a Petőfi és a Bartók Rádió kapcsolódik be a tematikus nap programjába.(MTI)

Scroll To Top