Lapozz a siker oldalára: így tűnhet ki brosúrád a tömegből

Napjaink digitális térhódítása tagadhatatlan – de sok offline, nyomtatott marketing eszköznek ugyanúgy megvan a létjogosultsága. Akinek valaha is kétségei támadnának ezzel kapcsolatban, elég csak ránéznie egy színes, kreatív brosúrára: egy ilyen kiadvány végiglapozásának olyan varázsa van, amelyet egy képernyőn tapogatott fájl sosem fog tudni visszaadni. Ez a varázslat természetesen csak akkor működik, hogy körültekintő vagy a brosúra rendelésnél – fogadd meg tippjeinket, és élvezd a brosúrád hozta sikereket!

Lépj túl a megszokott kereteken különleges nyomdai megoldásokkal!

Ha megkérdeznénk, milyen érzékekre hat a brosúra, azonnal rávághatnád: természetesen a látásra! Ez természetesen igaz is – ugyanakkor nem szabad elfelejtenünk, hogy egy kiadvány olvasásakor a tapintás is nagyon fontos tényező, amely sokat hozzáadhat vagy elvehet a befogadó élményéből. A tervezés során ezért érdemes olyan nyomdai megoldásokkal is számolni, mint például a stancolás vagy a dombornyomás. „Vannak olyan nyomdai technológiák, amelyekkel bármilyen brosúrát különlegesen egyedivé tehetünk” – mutat rá Hlinka Károly, a PROMÉDIA nyomda ügyvezető igazgatója. „Stancolással például egy vagy több lapot a megszokott négyszög helyett különleges alakúra tudunk formázni, illetve ugyanezzel a módszerrel perforált lapokat is készíthetünk. Népszerű és hatékony megoldás dombornyomással egy vagy több helyen kiemelni a márka nevét vagy logóját – ez ugyanis különlegesebb élménnyé teszi a kiadvány végiglapozását”.

Ügyelj a grafikai trendekre, de ne feledd az egyediséget!

Ami 10 éve még a dizájn csúcsa volt, ma már avíttnak és túlhaladottnak tűnik – ezért a brosúra tervezésénél mindenképp érdemes tájékozódni a legfontosabb vizuális trendekről. A cél, hogy a termék mai, friss és aktuális kiadvány benyomását keltse – de ez természetesen nem azt jelenti, hogy a divathullámok robotszerű másolása a megoldás. Ehelyett törekedjünk arra, hogy a cég, a márka arculatát finomhangoljuk napjaink legnépszerűbb grafikai trendjeinek megfelelően. Mint az élet oly sok területén, itt is az arany középút megtalálása a kulcs!

 

Ne feledd a tartósságot!

A jól működő brosúrákat hetek, hónapok múlva is szívesen előveszik és böngészik – az igazán kiválóan sikerült kiadványokat pedig nemritkán elteszik, és évek múlva is újra fellapozzák. Ahhoz, hogy az utóbbi valósuljon meg, időtálló tartalom szükséges: frappáns szövegezés, igényes képek, izgalmas grafikai megoldások. Mindez azonban kevés, ha a felhasznált anyagok idő előtt megadják magukat a használat és a hőmérsékletváltozás viszontagságainak… „A hozzánk fordulóknak mindig az adott célnak megfelelő papírvastagságot javasoljuk, hiszen a tartósság kiemelten fontos kritérium” – erősíti meg Hlinka Károly. „Emellett érdemes kérni a termékek fóliázását, formalakkozását is, hogy a lapok hosszú idő múlva is eredeti szépségükben pompázhassanak.”

Scroll To Top