Krím – Újabb ukrán hadihajó ellen indítottak ostromot orosz katonák Szevasztopolnál

Mintegy 15-20 orosz katona indított rohamot csütörtökön a Szevasztopolnál a kikötőben veszteglő ukrán Ternopil hadihajó ellen – közölte Vladiszlav Szeleznyov, az ukrán védelmi minisztérium krími médiaközpontjának vezetője Facebook-oldalán.

Hozzátette, hogy hajóval szemben a rakpartot orosz katonák szállták meg, a tenger felé vezető kijáratot pedig orosz hadihajók zárják el a Ternopil korvett elől. A hadihajók fedélzetén felfegyverzett orosz katonák vannak.
Alekszej Kirillov, a Ternopil tiszthelyettese a Facebook közösségi portálon azt írta: “A hajómat elfoglalták. Sajnos, többet nem mondhatok”.
Korábban a Ternopil alá az orosz katonák gránátokat dobtak, amellyel károkat okoztak a hajóban.
Összesen már három ukrán korvett elleni támadásról érkezett hír csütörtökön. A TSzN ukrán televízióval az ukrán haditengerészet egy neve elhallgatását kérő tisztje a nap folyamán közölte, hogy orosz katonák elfoglalták a “Luck” és a “Hmelnickij” korvetteket szintén Szevasztopolnál.
Az értesülés szerint a hadihajókon tartózkodó mintegy 200 fős legénységet a szárazföldre vitték.
Leonyid Poljakov ukrán védelmi miniszterhelyettes csütörtöki sajtótájékoztatóján kijelentette, hogy az orosz katonák a Krím félszigeten folyamatosan megsértik a péntekig érvényben levő fegyverszünetet, és provokálják az ukrán katonákat.(MTI)

Scroll To Top