Közös leányvállalatot alapít a Rheinmetall és a 4iG

Közös tulajdonú informatikai leányvállalatot Budapesten a német Rheinmetall és a 4iG Nyrt. – olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján pénteken közzétett kibocsátói tájékoztatásban.

A két társaság szerződése alapján a Rheinmetall 4iG Digital Services Kft. többségi tulajdonosa 51 százalékos részesedéssel a magyar fél lesz. A közös vállalat projekt- és üzemeltetési informatikai szolgáltatásokat nyújt majd a Rheinmetall leányvállalatai számára – olvasható a bejelentésben, amely szerint a szolgáltatások köre az üzleti igények és lehetőségek függvényében bővülhet.
A közlemény kiemelte, hogy a közös cégalapítás mindkét fél számára előnyös. A Rheinmetall az informatikai képességeinek erősödésére számít, a 4iG pedig úgy véli, hogy nagyobb hozzáférése lesz az informatikai szolgáltatások világpiacához.
A 4iG a BÉT-en bejegyzett informatikai és szoftverszolgáltató. Prémium kategóriás részvényei 675 forinton zártak csütörtökön, árfolyamuk egy éven belül 625 és 968 forint között mozgott. A társaság egy éve jelentette be, hogy a Rheinmetall a stratégiai befektetője lesz. A védelmi iparban érdekelt német gyártó 25 százalékot meghaladó részesedéssel rendelkezik a 4iG-ben.(MTI)

Scroll To Top