Kövér László: a rezsicsökkentés miatt támadják az alkotmánymódosítást

Kövér László szerint az alaptörvény negyedik módosítása újabb ürügyet adott az Orbán-kormány elleni nemzetközi puccskísérletre, az ingerültséget azonban nem ez a “korábbiakhoz képest jelentéktelen változásokat hozó” alkotmánymódosítás, hanem a rezsicsökkentés váltotta ki.

„Ha mi befognánk a szánkat, aztán csinálnánk ugyanazt, mint amit a Bajnaiék csináltak, akkor mi mintademokrácia lehetnénk, a kutya nem ugatná meg a kétharmados törvényeinket és az alaptörvényünket” – fogalmazott a házelnök az M1 A Lényeg című műsorában nyilatkozva.
Kiemelte, a magyar kormány inkább vállalja a bukás kockázatát úgy, hogy az emberek javát szolgálva vállal “olyan konfliktusokat, amelyek fölébünk nőnek”, mintsem hogy ne hajtsa végre korábbi ígéreteit. A siker egyetlen útja, ha Magyarországot és gazdaságát kiszabadítjuk abból az adósrabszolgaságból, amelybe “Bajnai Gordon, Gyurcsány Ferenc, meg a többiek” döntötték – emelte ki Kövér László.     Aláhúzta emellett, hogy a kabinet befektető- és tőkebarát, ha az munkahelyteremtéssel jár együtt. A Horn-kormánnyal kötött szerződések alapján Nyugat-Európában nem látott mértékű profitra szert tevő gáz- és áramszolgáltatóknak azonban szerinte be kell látniuk: érdemes beszélgetni arról, hogy ne a magyar emberek fizessék a legmagasabb rezsit az unióban.     A kormánypárti politikus úgy látja, most is lehet tapasztalni ugyanazokat a jeleket, mint a Magyarország és kormánya elleni korábbi puccskísérlet alatt, amelyről Orbán Viktor miniszterelnök is beszámolt. Kövér László szerint sokan, sokféle okból támadják a magyar kabinetet: az érdekeiben sértett tőke és a külföldi vállalatok mellett pártpolitikai elfogultságból, vagy gyűlöletből is.
A házelnök hangsúlyozta, Európában “szabályos antikeresztes háború” folyik a keresztény értékekkel szemben. “Itt aki nem akarja föladni hitbéli meggyőződését, nem akarja föladni nemzeti kultúráját, nem lelkesedik eléggé a multikulti, meg a minden normát félresöprő új világrend iránt, az előbb utóbb valamilyen bélyeget kap a homlokára” – mondta.
Kövér László otromba gesztusként értékelte, hogy európai párttársa, a bajor parlament elnöke lemondta előre egyeztetett németországi találkozójukat. Szerinte a magyar alkotmánymódosítást külföldről bíráló jobboldali politikusok nem a tényekből indulnak ki, pedig ha akarnák, szóban vagy írásban is kérhetnének a valóságnak megfelelő tájékoztatást akár tőle, akár a kormányfőtől. “Nagyon kedélyesen elbeszélgetünk, megveregetik a lapockánkat, és elmondják, hogy mennyire jól csináljuk, mennyire kiváló a mi alaptörvényünk, olvasták, és hát milyen jó lenne ha az ő országukban is egy ilyen lenne. Csak amikor egy ülésteremben, együtt vannak a csaholó baloldaliakkal, akkor őket arról lehet megismerni, hogy hallgatnak bölcsen és mélyenszántóan a mi érdekünkben” – fogalmazott a házelnök.     Az európai baloldalról szólva érthetetlennek nevezte, hogy az Európai Parlament szocialista elnökéhez hasonlóan egyszerre vádolják demokráciadeficittel az Európai Uniót és az Orbán-kormányt. Miközben baloldali politikusok európai értékekről “papolnak”, addig nagyvonalúan átsiklanak az olyan román történéseken, amelyek a magyar közösség jogai mellett a román alkotmánybíróságot és köztársasági elnököt támadták – mutatott rá Kövér László.
Hozzátette: ez az “unalomig ismételt kettős mérce”, amelynek jegyében Románia nem kap olyan negatív megítélést az EU-ban, mint Magyarország, pedig ott “lenne mit keresni és találni”. Kövér László megfogalmazása szerint utóbbira azért nem kerül sor, mert a román politikusok pártállástól függetlenül vezényszóra nyúzzák le saját állampolgáraik bőrét a multik és külföldi pénzügyi csoportok érdekében.
Az Országgyűlés elnöke a székely autonómiatörekvésre vonatkozó kérdésre válaszolva azt mondta, Basescu román államfőnek figyelmesebben kellene végigolvasnia országa történelmi dokumentumait, mert az 1920 körüli években születtek olyan passzusok, amelyek megteremtik az elszakított nemzetrészek önrendelkezésének lehetőségét.
A Fidesz-székház előtti tüntetésről szólva Kövér László úgy fogalmazott, az ott elhangzott kritikákkal szemben nem felejtette el fiatalkori önmagát, amikor – mondta – a most tüntető fiatal baloldaliak „apukái” ellen követelt demokráciát, azzal az igen nagy különbséggel, hogy akkor kommunista diktatúra volt, most pedig demokrácia van.
Kövér László emlékeztetett: abban az időben sokuknak jogosan kellett félniük a rendőrségtől, míg a mostani tüntetők ellen akkor sem léptek fel, amikor törvénysértő módon betörték a Fidesz-székház ablakát. Megjegyezte, hogy a tüntetők feljelentéséről nem kérték ki a véleményét, de maga is ezt követelte volna, ha nem teszik meg. “Azt a precedenst nem szabad megengedni senkinek, hogy úgy érezze, büntetlenül megsértheti a törvényt” – mutatott rá az Országgyűlés elnöke.(MTI)

Scroll To Top