Kereskedési ötlet: Richter

A cég életében fontos mérföldkőhöz érkeztünk. Döntést hozott Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) és engedélyezte a VRAYLAR® (cariprazine) nevű gyógyszer forgalmazását.

Az Actavis cég optimista várakozása szerint a készítményből várható bevétel elérheti akár az 1000 millió dollárt is, amiből a Richter is részesedik. Ezenkívül mérföldkőfizetés is járhat, ami már idén megtörténhet.

Korábbi jó hír a Richterrel kapcsolatban, hogy ausztrál licence partnerének (Acrux) Lenzetto nevű készítménye forgalomba hozatali engedélyt kapott Európa több országában, ahol a gyógyszer értékesítésére kizárólagos jogokkal bír a Richter.
Az USA-ban 2009 óta forgalomban levő gyógyszer valószínűleg 2016 első felében lesz elérhető a piacon.

A pozitív hírek hatására a Richter a 3%-os emelkedést produkált, és minden esély megvan rá, hogy új történelmi csúcsra kapaszkodjon!

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a GazdasagPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a GazdasagPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top