Kereskedési ötlet: PayPal

Minden bizonnyal, ha interneten rendeltünk már valamit, vagy online fogadóiroda számlájára fizettünk be, találkoztunk a PayPal fogalmával. Egy olyan internetes bankról beszélünk, amely közvetítő szerepet tölt be az ügyfelek és a hagyományos bankok között. Legnagyobb előnye, hogy rendkívül kényelmes és biztonságos, hiszen az online kártyás fizetéssel szemben elég egyetlen egyszer regisztrálnunk, így jelentősen felgyorsulnak a későbbi tranzakciók.

Az eBayről nemrég leválasztott PayPal önálló működését július 20-án a tőzsdére való bevezetésével kezdte meg. Hatalmas érdeklődés közepette a kibocsátási 36$-ról 41$-ig repült az árfolyama az első napon, ami több mint 10%-ot jelentett pár óra leforgása alatt.
Az elmúlt hónapban a pénzügyi piacokon tapasztalt lassulás és ennek folyományaként a piacokon kialakult eladói hullám a PayPalt sem kímélte. A jelenlegi árfolyam jóval a kibocsátási ár alatt forog 33$.
A megkérdezett pénzügyi elemzők azonban nagy növekedési potenciált látnak a részvényben. Ez a megállapítás pedig azon alapszik, hogy mielőtt leválasztották az eBayről, az eBay bevételeinek a felét már a PayPal termelte ki. A felhasználok száma is impozáns, 170 millió aktív felhasználóval rendelkezik világszerte. A piaci kapitalizációja pedig 42 milliárd dollár már, ami nagyobb, mint a volt anyavállalat kapitalizációja.

paypallA készpénzmentes fizetés megállíthatatlan terjedése, a mobiltelefonos fizetési megoldások rohamos előretörése (a PayPal-on keresztül az elmúlt egy évben több mint 240 milliárd dollárnyi fizetést bonyolítottak le) miatt a PayPalt alulértékeltnek tekintik a nagy elemzőházak többsége.
A jövedelmezőségi mutató (P/E ráta) tekintetében is a szektortársak közül az első helyen található.
A PayPal folyamatosan terjeszkedik, fejleszti szolgáltatásait, a piaci hangulat miatt lejjebb került árfolyam (ami semmit nem von le a cég értékéből) pedig ígéretes beszállási pontot nyújt a befektetőknek. Az ünnepi szezonban pedig rengeteg ember fog vásárolni az online felületeken, ami további lökést adhat a vállalatnak.
Ezt a tényt erősíti a nagybankok többsége által kihozott célárak is, amik 44-46$-ra várják a részvény árfolyamát.
Aki a mostani piaci hangulatban befektetési lehetőségek után néz annak a portfóliójába érdemes beleépíteni a PayPalt.

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a GazdasagPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a GazdasagPortal.hu nem vállal felelősséget.

Scroll To Top