Kereskedési ötlet: Boeing, mint befektetés

 Ha azt mondjuk, hogy Apple, akkor máris az iPhone jut eszünkbe. Ha azt mondjuk, hogy Forma 1, akkor máris bevillan Schumacher, és ha azt mondjuk, hogy utasszállító repülő?

boeingMíg 20 éve kiváltság volt a repülőgéppel való utazás, és csak egy szűk rétegnek adatott meg, addig mára szinte bárki utazhat a felhők között. Ebben nagy szerepe van az kedvező árú repülőjegyeknek, és a fapados légitársaságoknak.

 

Ha azt mondjuk, hogy Apple, akkor máris az iPhone jut eszünkbe. Ha azt mondjuk, hogy Forma 1, akkor máris bevillan Schumacher, és ha azt mondjuk, hogy utasszállító repülő?

A 90 éve fennálló Boeing a világ legnagyobb repülőgépgyártó vállalata. Több mint 165 ezer embert foglalkoztat világszerte. Vezető szerepet tölt be, mind a személyszállító, mind pedig a katonai repülőgépek gyártásában. Szoros kapcsolatban áll a NASA-val, de tervez és gyárt különböző elektronikai és védelmi rendszereket. Emellett rakétákat, műholdakat, és fejlett információs és kommunikációs rendszereket is értékesít, továbbá megvetette a lábát a kereskedelmi űrutazásban is.

solarcapital_boeing_20150206

forrás: Saxo Web Trader 2

Jelenleg a Boeing részvénye 147 dollár környékén van, ami a vállalat történetében csúcsot jelent. Az utolsó hét kereskedési nap alatt (január 27 óta) több mint 12%-ot emelkedett az árfolyam. December közepe óta több mint 21%-ot emelkedett a papír, ami blue-chipek világában igen csak kiemelkedőnek nevezhető. Összehasonlításképp, ugyanezen idő alatt a Dow Jones Ipari Átlag index (DOW) csupán 2.2%-ottudott bővülni.

A Solar Capital Markets elemzői szerint az emelkedés nem véletlen. Tavaly a vállalat rekord megrendeléssekkel büszkélkedhetett, állami és céges megrendelésekből sem volt kevés, ezek után nem csoda, ha a januári gyorsjelentés rekord bevételről számolt be.

A személyszállítás fellendülőben van, egyre nagyobb rétegnek elérhető, és egyre többen választják ezt az utazási formát, mint az üzleti életben, úgy a magánszférában is. Amennyiben a tendencia folytatódik, a részvény árfolyama tovább szárnyalhat, és előfordulhat, hogy a közeljövőben komolyabb magasságokba is emelkedhet a repülő vállalat.

Regisztrációval további tájékoztatást kaphat kollégáinktól.

[contact-form-7 id=”18828″ title=”1 kapcsolati űrlap”]

Scroll To Top