Kapitány István ismét elnöki pozícióban, új tagok a Menedzserszövetség elnökségében és Felügyelőbizottságában!

A Menedzserszövetség 2023. április 18-án megtartotta éves és egyben tisztújító közgyűlését, melyen Kapitány Istvánt, a Shell globális executive alelnökét választották meg újabb három évre a szervezet elnökének, három új taggal bővült az Elnökség és egy új taggal a Felügyelőbizottság.

Az elmúlt 3 év a Menedzserszövetség számára Kapitány István elnöklete alatt nagyon mozgalmasan telt. A nagyszabású szakmai rendezvények további osztatlan sikert arattak, több programsorozat megújult formában került megrendezésre, illetve létrejöttek új, innovatív kampányok is, melyeket színvonalas formában és tartalommal bonyolított le a Szövetség. Az elnök éves beszámolójában bemutatta a programokat, kiemelte a Jövő Menedzsere és MasterClass mentorprogramok sikerét, a már negyedik éve megrendezett Menedzserek a Társadalomért Fókuszban a Jövő! nagyszabású konferenciát és az ahhoz csatlakozó fenntarthatósági őszi faültető programot, a harmadik éve megvalósított, idén új koncepcióval nagy sikert aratott Legyen Divat a Női Vezető! kampányt és az idén májusban 28. alkalommal megrendezésre kerülő Év Menedzsere Díjátadó Gálát. Kapitány István nagy sikernek tekinti az elmúlt 3 év taglétszám növekedését: 2020-ban 215 taggal, 2021-ben 284 taggal, 2022-ben 377 fős taglétszámmal zárták az évet. Nagy büszkeség az elnökség számára az is, hogy a női vezetők aránya évről évre jelentősen emelkedik, 2 év alatt megnégyszereződött, így már közel 45%-a a tagságnak női vezető.

„Nagyon szépen köszönöm a bizalmat, nagy örömmel vállaltam három éve és most is ezt a pozíciót: szeretném mindig segíteni ezt a szervezetet!” – nyilatkozott megválasztását követően Kapitány István.

A Menedzserszövetség egyben több új tisztségviselőt is választott: három új Elnökségi, és egy Felügyelőbizottsági tagot. A tisztújítást egy alapszabály-módosítás előzte meg, mely értelmében az Elnökség létszáma 12 főre emelkedett.

„Azt szeretnénk, ha az üzleti életben jelentős szerepet játszó, a szervezetünkhöz több szállal kapcsolódó, kiemelkedő üzleti vezetők lehetnének az Elnökség tagjai.” – fogalmazott Kapitány István, a Szövetség ismételten megválasztott elnöke.

Új elnökségi tagként kezdi meg munkáját Hajós Andrea, a TV2 gazdasági és pénzügyi igazgatója egy éves Felügyelőbizottsági munkáját követően.

Kapitány István szavaival élve: „Andrea egy nagyon sikeres vezető, aki az elmúlt években is már aktívan segítette a Menedzserszövetséget és az elnökség munkáját.”

Új elnökségi taggá választották Hegedüs Évát, a Gránit Bank Zrt. elnök-vezérigazgatóját is. Éva megköszönve a bizalmat, így fogalmazott: „Azon leszek, hogy segítsem a Menedzserszövetség munkáját. Az életem nagy része a bankszektorban zajlott, egy része pedig az államigazgatásban. Az a törekvésem, hogy átadjak minden olyan tapasztalatot és tudást, amit csak tudok.”

A két női vezető mellett a harmadik új elnökségi tag Ratatics Péter, a MOL Csoport fogyasztói szolgáltatások ügyvezető igazgatója és az INA igazgatóságának elnöke. Péter elmondta, hogy nagy megtiszteltetésnek érzi a jelölést, és úgy gondolja, hogy a Menedzserszövetségben érdemi változások indultak el az elmúlt években. „Ehhez a változáshoz szeretnék én is valamit hozzátenni. 15 évnyi menedzsertapasztalatom van, ennek átadásában van még hová fejlődnöm, így remélem a Szövetségben vállalt feladat ezen a téren is jó hatással lesz rám.”

Takács Lászlót, a Schiller Autó Család cégcsoport ügyvezetőjét 6 éves elnökségi mandátuma után Közgyűlés a Felügyelőbizottság tagjának választotta. László elmondta, hogy ugyanolyan lendülettel és lelkesedéssel támogatja tovább a Szövetséget, mint korábbi pozíciójában.

„Az Elnökség nevében szeretném megköszönni azt a hihetetlenül kiemelkedő munkát, amit végzett: László nemcsak a pénzügyi, hanem minden más területen kivette a részét a feladatokból, és különös öröm volt vele dolgozni.” – fogalmazta meg véleményét Kapitány István az új Felügyelőbizottsági tagról.

 

A Felügyelőbizottság elnöke, dr. Tálos Péter, a Foxconn alelnöke és az Etikai Bizottság elnöke, dr. Békefi Veronika, a Szabadidő-BalatonAir Kft. tulajdonosa éves beszámolójukban elmondták, hogy a tagdíjbevételek, mind pedig a vállalkozási tevékenységből származó bevételek tekintetében dinamikus növekedés volt tapasztalható, a szövetség teljes bevétele több mint 60%-kal haladta meg a 2021 évit. Az egyre aktívabb tagságnak, az Elnökség és az Ügyvezetés munkájának köszönhetően a Menedzserszövetség 2022-ben eddigi legsikeresebb évét zárta, minden területen növekedett, ugyanakkor megőrizte stabil kiegyensúlyozott gazdálkodását. Kiemelt jelentőséggel bírtak mind a kommunikáció mind a pénzügyi stabilitás szempontjából programjaik és rendezvényeik.

Scroll To Top