Jobbik: az MSZP és a Fidesz is felelős a Dunaferrnél történő leépítésért

Az ISD Dunaferrnél bejelentett 1500 fős leépítéssel a Jobbik szerint a Fidesz-KDNP „sokadjára bizonyította, hogy nem tudja kezelni a válságot”, az előző szocialista kormányok pedig a Dunaferr „rablóprivatizációjáért és tönkretételéért” felelősek.

Az ISD Dunaferr vezetése hétfőn közölte, hogy tartós veszteségesség miatt 1500 fős létszámleépítést hajt végre.
Keddi közleményében Bertha Szilvia, a Jobbik országgyűlési képviselője emlékeztetett: a Dunaferr csoport külföldi tulajdonosai a gazdasági helyzet változása miatt már hónapok óta kilátásba helyezték a dolgozói állomány radikális csökkentését, a dolgozók azonban a kormánytól semmilyen hatékony segítséget nem kaptak. Így nem történt meg például a privatizációs szerződés, és az abban foglalt feltételek teljesülésének Jobbik által szorgalmazott felülvizsgálata sem.
Bertha Szilvia felidézte, hogy a kormány tavasszal ígéretet tett arra, hogy különböző eszközökkel segíteni fogja az acélgyártásra szakosodott dolgozók egyoldalú ismereteinek bővítését, átképzésüket és munkához jutásukat. A térségben azonban tavasz óta nem változott érdemben az üres álláshelyek száma, így a most bejelentett 1500 fős leépítésben érintettek átképzésük esetén is csak az ország egyéb területein, családjuktól elszakadva tudnak megélhetést találni, vagy külföldre mennek – közölte.
A Jobbik szerint az eredménytelen munkahelyteremtő programokra, szociális alapú átképzésekre „értelmetlenül elszórt tíz és százmilliárd forintokat” valódi termelő és gazdaságélénkítő beruházásokra, vállalkozásfejlesztésekre, valamint a külpiacok keresésére kellene fordítani.(MTI)

Scroll To Top