Ismét lelőttek egy katonai helikoptert a szakadárok Szlovjanszkban

Lelőtték az ukrán hadsereg egyik Mi-24 típusú helikopterét az oroszbarát fegyveresek hétfőn a kelet-ukrajnai Szlovjansz közelében, a gép személyzete túlélte a zuhanást – közölte Bohdan Szenik, az ukrán védelmi minisztérium sajtófőosztályának ügyvivő vezetője az Unian hírügynökséggel.

Szenik elmondása szerint az ukrán légierő Mi-24-es helikopterét nagy kaliberű géppuskával lőtték le délután fél három óra tájban Szlovjanszk körzetében. Hozzátette: a személyzet annak köszönhetően maradt életben, hogy a gép egy víztározóba zuhant. A terrorellenes központ operatív egysége kimentette és táborhelyére szállította a helikopter legénységét – áll a védelmi tárca jelentésében.
A Donyeck megyei Szlovjanszk közelében a múlt pénteken oroszbarát fegyveresek az ukrán fegyveres erők két, járőrözést végző Mi-24-es helikopterét lőtték le vállról indítható rakétákkal. A támadásban ketten életüket vesztették, többen megsebesültek. Az egyik gép sebesült pilótáját a szakadárok elfogták és kórházba szállították.         Kijevi sajtójelentések szerint az időközben megműtött ukrán helikoptervezetőt a szeparatisták hétfőn szabadon engedték.(MTI)

Scroll To Top