Harcok bontakoztak ki Kramatorszk közelében

Harcok bontakoztak ki szerda este ukrán katonák és fegyveres szakadárok között a kelet-ukrajnai Kramatorszk közelében – jelentette a kijevi média az ukrán védelmi minisztériumra hivatkozva.

A késő esti híradások szerint az összetűzésben ukrán katonák sebesültek meg, de nem esett el senki. A harcok a Kramatorszktól 30 kilométerre fekvő Sztarovarvarivka falunál robbantak ki. A terrorellenes műveletben részt vevő katonák egy erdőben megbúvó fegyveres osztagot próbálnak felszámolni. A hadsereg nagy erőket vezényelt a helyszínre, helikopterek köröznek a falu felett – jelentette az UNIAN hírügynökség.
A jelentés szerint valószínű, hogy annak a fegyveres csoportnak a megsemmisítése zajlik, amely kedden Kramatorszk közelében rajtaütött egy katonai menetoszlopon, és megölt hat ukrán deszantos katonát.
Az UNIAN idézte csütörtökre virradóra Andrij Parubijt, a nemzetbiztonsági tanács elnökét, aki szerint a keddi támadás fordulópontot jelent, és ezután a terrorellenes műveletben részt vevő katonák “sokkal keményebben” fognak fellépni azokkal szemben, akik fegyverrel a kezükben gyilkolják a békés polgárokat és az ukrán katonákat. Arra figyelmeztetett, hogy mindenki, aki fegyvert fogott, bűnözővé vált, és ez vonatkozik azokra az orosz “terroristákra” is, akik fegyverrel érkeztek Ukrajnába.
Mikola Hosovszkij, az ukrán főügyészség illetékese közölte az 5 Kanal tévécsatornának adott nyilatkozatában, hogy a Donyec-medencében eddig 78 ember öltek a “terroristák” kezébe kerülő fegyverekkel, és 125 túszejtés történt. Luhanszk megyében a szakadárok több mint kétezer lőfegyvert zsákmányoltak, és – mint mondta – “elkezdték aktívan használni” őket.(MTI)

http://www.unian.ua/politics/918094-sili-ato-budut-diyati-nabagato-jorstkishe-parubiy.html
http://www.unian.ua/politics/918081-pid-kramatorskom-trivae-biy-sered-ukrajinskih-viyskovih-e-poraneni.html
http://www.unian.ua/politics/918073-boyoviki-na-donbasi-vje-vbili-78-lyudey-gpu.html

Scroll To Top