GYj 2016: Nőtt az ANY Biztonsági Nyomda árbevétele és nyeresége

Az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. 18,4 milliárd forint nettó árbevételt és 968 millió forint konszolidált mérleg szerinti eredményt ért el az első háromnegyed évben, az árbevétel 15, az eredmény 33 százalékkal nagyobb a 2015 első kilenc havinál – közölte a társaság pénteken a Budapesti Értéktőzsde honlapján.

A stratégiai termékek közül a biztonsági termékek, megoldások forgalma 3 százalékkal 4,6 milliárd forintra nőtt. Kiemelkedően, 43 százalékkal nőtt a kártyagyártás, megszemélyesítés árbevétele 4,7 milliárd forintra az előző év hasonló időszakához képest, míg a nyomtatványgyártás, megszemélyesítés, adatfeldolgozás szegmens forgalma 8,0 milliárd forint volt, ami 12 százalékkal nagyobb, mint 2015 azonos időszakában.
A stratégiai termékszegmensek aránya a teljes árbevételen belül 93 százalék volt tárgyidőszakban. Az export árbevétel szeptember végéig 5 százalékos emelkedést elérve 6,6 milliárd forint volt, ezzel 36 százalékos arányt képvisel a teljes árbevételhez képest.
A korrigált konszolidált EBITDA 2157 millió forint, ami 17 százalékkal nagyobb, mint tavaly az azonos időszakban, amely a nagyobb forgalomnak köszönhető. A korrigált konszolidált üzemi eredmény 1429 millió forint, ez 25 százalékkal nagyobb, mint a bázis időszaki profit. Az ingatlanokat birtokló ANY Ingatlanhasznosító Kft. üzletrészének vásárlása során a nettó eredmény egyszeri 126 millió forinttal nőtt.
Ezt az egyszeri bevételt kiszűrve, a konszolidált mérleg szerinti eredmény 842 millió forint, ami 16 százalékkal nagyobb, mint 2015 első kilenc hónapjában.
A Nyomda okmánybiztonsági és informatikai fejlesztései továbbra is növekedési lehetőséget nyújtanak. Magasabb szinten újították meg a biztonsági nyomdák piacán legnívósabb nemzetközi minősítést, az ISO 14298-at, ezzel a nyomda két üzemrésze “Kormányzati” és “Központi bank” szintű minősítésre emelkedett – mondta Zsámboki Gábor, az ANY Biztonsági Nyomda Nyrt. vezérigazgatója a közlemény szerint.
Az ANY Biztonsági Nyomda részvényeivel a Budapesti Értéktőzsde prémium kategóriájában kereskednek. A papír a pénteki kereskedést 1703 forinton zárta. Az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1134, a legalacsonyabb 960 forint volt.(MTI)

Scroll To Top