GFM: helyettes államtitkárként erősíti a januárban felálló Nemzetgazdasági Minisztériumot Suppan Gergely

Helyettes államtitkárként erősíti a januárban felálló Nemzetgazdasági Minisztériumot (NGM) Suppan Gergely – közölte a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM) szombaton az MTI-vel.

Azt írták: 2024. január 1-jétől új elnevezéssel, Nemzetgazdasági Minisztériumként folytatja tevékenységét a GFM. Az átalakulás célja, hogy a minisztérium a miniszterelnöki elvárásoknak megfelelően hatékonyan, új és innovatív szemlélettel támogassa a kormány 2024-re vonatkozó legfontosabb gazdaságpolitikai célját, a gazdasági növekedés helyreállítását.
Ennek az innovatív munkának az elvégzéséért az NGM szervezeti rendszerében egy új kormányzati makrogazdasági elemzőrendszer is kiépül, amelynek alapvető feladatai közé tartozik a kormány nemzetgazdasági döntéseinek megalapozása hatástanulmányok készítésével, makrogazdasági elemzések és előrejelzések készítése és a releváns, nemzetközi gazdaságpolitikai folyamatok, események nyomon követése – ismertették.
Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter az új, kormányzati makrogazdasági jelzőrendszer kiépítésének feladatára makrogazdasági elemzésért felelős helyettes államtitkárként Suppan Gergelyt, az ország egyik legnagyobb tapasztalatú szakemberét javasolta a miniszterelnöknek, amelyet Orbán Viktor elfogadott – tudatták.
Suppan Gergelynek csaknem két évtizedes makrogazdasági és banki tapasztalata van, pontos előrejelzéseinek és szakértelmének köszönhetően az elmúlt években több hazai és nemzetközi díjat nyert el – áll a közleményben.(MTI)

Scroll To Top