Fidesz-KDNP-frakcióülés – Kósa: próbáltuk értelmezni a baloldal mozgását, sikertelenül

Politikai helyzetértékelést tartott a Fidesz-KDNP-frakció kedd este gyulai ülésén, ahol megpróbálták áttekinteni az ellenzék helyzetét, Kósa Lajos szavai szerint azonban ez nem sikerült.

Arra a felvetésre, hogy miről beszélt Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök kedd este, a Fidesz ügyvezető alelnöke a tanácskozás szerdai szünetében újságíróknak azt mondta: „általános politikai helyzetértékelés volt, próbáltuk értelmezni az ellenzék mozgását, de nem sikerült, kiderült, senki nem érti. Éppen hogy össze tudtuk szedni, hány potenciális baloldali párt van”.
Emellett költségvetési kérdéseket is érintettek, és megállapították, hogy a mostani előrejelzések alapján még optimistábbak lehetnek, mint tavaly decemberben voltak – közölte.
Azzal kapcsolatban, hogy Bajnai Gordon vitára hívta Orbán Viktort, Kósa Lajos azt felelte: egy hatalmi harc zajlik, hogy ki legyen a baloldal vezetője. „Míg ez nem dőlt el, addig egy ilyen felvetés igazából a baloldali hatalmi küzdelem szükséges velejárója” – fogalmazott. (MTI)

2013.02.06. 12:33  Fidesz-KDNP-frakcióülés – Kósa: a rezsicsökkentés mikéntjéről zajlik éles vita

2013.02.06. 11:41  Bajnai Gordon vitára hívja Orbán Viktort

 

Scroll To Top