Fidesz: a pénzügyi intézkedések nem érintik a lakosság mindennapi megélhetését

A Fidesz nem hagyja, hogy megszorításokra kényszerítsék az országot, ezért olyan pénzügyi intézkedéseket hozott, amelyek nem érintik a lakosság mindennapi megélhetését – közölte a kormánypárt sajtóirodája pénteken az MTI-vel arra reagálva, hogy az MSZP-s Józsa István szerint nonszensz a kamatjövedelmek járulékkötelessé tétele.

A parlament csütörtökön döntött adó- és illetékemelésekről a kormány javaslatára. A kamatjövedelmeket terhelő hatszázalékos járulék alól az államkötvényeken, illetve egyes tartós befektetési eszközökön szerzett jövedelmek mentesülnek.
A Fidesz sajtóirodája közleményében azt írta, az Országgyűlés által elfogadott pénzügyi intézkedésekre azért volt szükség, hogy Magyarország végérvényesen megszabaduljon a szocialisták hibájából az ország ellen kilenc éve folytatott túlzottdeficit-eljárás alól.
A kormánypárt szerint az Európai Unió és a baloldal olyan gazdaságpolitikát vár el, amely a bankok és a multik helyett a magyar emberekre hárítaná a költségeket, ezért a bankadó és a rezsicsökkentés eltörlését várják el. Hozzátették azt is, hogy Bajnai Gordon a kormányzása idején, 2009-ben „szó nélkül végrehajtotta” a megszorításokat, csökkentette a fizetéseket és a nyugdíjakat.
A Fidesz azonban nem hagyja, hogy újra megszorításokra kényszerítsék az országot, ezért inkább olyan pénzügyi intézkedéseket hozott, amelyek nem érintik a lakosság mindennapi megélhetését – közölték.
A kormánypárt tájékoztatásában rögzítette: nem kell a kamatjövedelmek után egészségügyi hozzájárulást (eho) fizetni a 2006. szeptember 1. előtt határozott időtartamú kamatperiódusra megkötött betét-, folyószámla-, bankkártya- és takarékbetét-szerződések esetében jóváírt vagy kifizetett kamat után. Továbbá nem kell adót fizetni egyes – 2006. szeptember 1. előtt megkötött – értékpapírügyletek, illetve biztosítási szerződések esetében sem.(MTI)

Scroll To Top