Felszámolási eljárást kezdeményezett a BTel egyik beszállítója

A Business Telecom Nyrt. (BTel) egyik – szerződésben vállalt kötelezettségeit nem teljesítő – beszállító partnere felszámolási eljárást kezdeményezett – jelentette be a BÉT honlapján hétfőn a társaság.

A BTel közleményében ismerteti: mint megbízó, a hiányos teljesítés miatt 2013. november 29-én felmondta az ellenérdekelt beszállítóval a szerződést.
“A társaság nem enged a jogtalan nyomásnak, részvényesei érdekét védi azzal, hogy nem teljesített szerződéseket nem fizet ki, ennek érdekében jogi lépéseket tesz. A vitatott összeg a vállalat működése szempontjából marginális” – írja a társaság.
A BTel nettó árbevétele 2014 első negyedévében 88,61 százalékkal, 1,624 milliárd forintra növekedett az előző év azonos időszakához képest, adózás előtti eredménye pedig éves szinten közel kilencszeresére, 552 millió forintra nőtt. Az árbevétel növekedése egy új termék fejlesztésének és a piacra történő gyors bevezetésének, valamint a szolgáltatás hazai és nemzetközi értékesítésének volt köszönhető a társaság korábbi közlése szerint.
Az alternatív távközlési szolgáltató cég részvényeit 2012 májusában vezették be a BÉT-re, a papírok idén március 10. óta a prémium kategóriában forognak. A 100 forint névértékű papírok záróára május 30-án 843 forint, az elmúlt egy évben a legmagasabb árfolyama 1392, a legalacsonyabb 742 forint volt.(MTI)

Scroll To Top