EU-csúcs – MSZP: nem csökkenhetnek a Magyarország számára elérhető források - Gazdasagportal.hu

EU-csúcs – MSZP: nem csökkenhetnek a Magyarország számára elérhető források

Az MSZP szerint a legtöbb, ami a csütörtöki rendkívüli európai uniós csúcstalálkozóra Brüsszelbe utazó Orbán Viktor miniszterelnöktől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege.

Az ellenzéki párt az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Orbán Viktor a múlt héten már nem harcolni, hanem meghátrálni ment Brüsszelbe, az elmúlt közel három évben folytatott “értelmetlen szabadságharca azonban már eddig is százmilliárdokban mérhető károkat okozott Magyarországnak”.
A csütörtökön kezdődő EU-csúcsra “egy példátlan gazdasági kudarcot vallott magyar miniszterelnök utazik el, aki sem hitelt érdemlő egyensúlyi és növekedési pályát megalapozó intézkedéseket, sem erős érdekérvényesítő képességet nem tud felmutatni” – fogalmaztak, hozzátéve: “ebben a helyzetben sajnos a legtöbb, ami a magyar kormányfőtől elvárható, hogy az értekezlet témáját adó 2014-2020-as uniós költségvetési ciklusra ne csökkenjen a Magyarországra érkező fejlesztési források összege”.
Az MSZP szerint ha “a minden fontos területen kudarcot valló” Orbán Viktor ebben az ország jövőjét évtizedekre meghatározó nemzeti ügyben is csődöt mond, végleg méltatlanná válik a kormányfői posztra.
A szocialisták továbbra is csak olyan európai költségvetést tudnak támogatni, amely nem csökkenti a Magyarország számára elérhető forrásokat. “Ez a 2014 utáni kilábalás, felzárkózás és fejlődés egyik alapfeltétele. A másik pedig a ki-és beszámíthatatlan gazdaságpolitikát folytató Orbán-kormány leváltása, majd a szocialista párt által vállalt 180 fokos fordulat végrehajtása” – zárták közleményüket. (MTI)

Scroll To Top