Együtt-PM: Vecsésen is tetten érhető a trafikmutyi

Az Együtt-PM az „Orbán-rezsim legszemérmetlenebb lenyúlásának tartja a trafikmutyit”, ami szerintük az ország több pontjához hasonlóan Vecsésen is tetten érhető.

Szilágyi László, az ellenzéki választási szövetség politikusa, független országgyűlési képviselő az MTI-nek nyilatkozva hangsúlyozta: a trafiknyitások egyértelműen azt bizonyítják, hogy a Fidesz kizárólag „saját és haverjai érdekeire” figyel, míg „mindenki mást lenyomnak a pályáról”.
A politikus szerint trafiküzemeltetési koncessziót Vecsésen is ahhoz a Continental nevű cégcsoporthoz köthető társaságok kaptak, amelyek országosan több mint ötszáz ilyen engedélyt szereztek, megszerezve ezzel a teljes piac majdnem tíz százalékát.
Kiemelte, a kormány kezdetben a fiatalok érdekeire és egészségügyi szempontokra hivatkozva kezdeményezte a trafikok kialakítását, ám már akkor is látszott: valójában csak egy 450 milliárd forintos piacot kívánnak a „maguk képére formálni”.
Szilágyi László szerint az eredeti célkitűzések kudarcát jelenti egyebek mellett, hogy a dohányosok az emelkedő árak miatt egyre nagyobb számban térnek át a füstszűrő nélküli, tehát egészségtelenebb, sodort cigarettára, míg a kisgyermekeknek sokszor az utcán felügyelet nélkül kell várakozniuk a trafikban vásárló szülőre, akit nem követhetnek az épületbe.(MTI)

Scroll To Top