Minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja azokat, akiket a Dunaferr el akar bocsátani

A dunaújvárosi önkormányzat a megyei kormányhivatallal együttműködve minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja azokat, akiket a Dunaferr el akar bocsátani – reagált közleményében Cserna Gábor (Fidesz) Dunaújváros polgármestere az MSZP és a DK közös, a Fejér megyei városban tartott pénteki sajtótájékoztatójára.

Az MSZP dunaújvárosi szervezete háromoldalú egyeztetéseket követelt a kormány, az önkormányzat és a tulajdonosok részvételével az ISD Dunaferr Zrt.-nél bejelentett, 1500 embert érintő elbocsátás miatt. Mezei Zsolt, a DK választókerületi elnöke felidézte: két hónapja Dorkota Lajos fideszes parlamenti képviselő azt nyilatkozta, hogy megmentették a munkahelyeket Dunaújvárosban. A DK politikusa kérdéseket tett fel, hiányolva a kormánypárti lépéseket, a városvezetés B-tervét, valamint a koreai és kínai befektetőket.
Dunaújváros polgármestere közleményében azt írta, jelenleg is tárgyalnak annak érdekében, hogy sok embert foglalkoztató, munkahelyteremtő beruházásokat vonzzanak Dunaújvárosba.
Cserna Gábor közleményében elszomorítónak nevezte, hogy „a baloldal politikai kampányra és indulatkeltésre próbálja meg felhasználni a jelenlegi helyzetet, és politikai tőkét akar kovácsolni más emberek drámájából”. Emlékeztetett rá, hogy 2004-ben még a szocialisták vezette kormány privatizálta a Dunaferrt, emiatt a mostani létszámleépítéskor az államnak csak igen korlátozott eszközei vannak a tulajdonosi döntés befolyásolására.
A polgármester emlékeztetett arra, a Dunaferr is elismerte, hogy globális okok vezettek a lépést eredményező tartós veszteséghez.
A polgármester hozzátette: „a dunaújvárosi Hankook-beruházással kérkedő baloldali pártok az említett üzletet sajnos úgy kötötték meg, hogy a városon kívül eső fejlesztés miatt 50 százalék iparűzési adótól elesik Dunaújváros”.(MTI)

Scroll To Top