Devizahiteleseket segítő csomagot készített a Jobbik - Gazdasagportal.hu

Devizahiteleseket segítő csomagot készített a Jobbik

Forintosítási és bankelszámoltatási akciótervet készített a Jobbik.

jobbikZ. Kárpát Dániel, a párt frakcióvezető-helyettese szerdai sajtótájékoztatóján elmondta: egy-két héten belül benyújtják a parlamentnek a devizahitelek felvételkori áron való forintosítására vonatkozó teljes körű, kodifikált javaslatukat. Megjegyezte: a Fidesz akár a Jobbik logóját is leveheti az indítványról, a lényeg, hogy vigyék végig.
A jobbikos politikus emellett minden devizahitelezésben részt vett pénzintézet átfogó átvilágítását sürgette. Javaslataik között szerepel minden ügyfél esetében egy új egyenleg meghatározása és a károsultak kártalanítása is.
Azt mondta: 115 ezer ingatlant fenyeget banki kényszerértékesítés, s súlyos károkat okozna, ha ez “rázúdulna” a piacra, mert amellett, hogy családok életét tenné tönkre, az építőipar és az ingatlanpiac sem tudná átvészelni a helyzetet.
Z. Kárpát Dániel kitért arra is: a forinthiteleseket később egy másik csomaggal kártalanítanák, mert őket is több tipikus visszaélési forma, így például az egyoldalú szerződésmódosítások és áthárítási technikák érintik.(MTI)

Scroll To Top