Devizahitelek – Nyílt tárgyalásra hívja Varga Mihályt az MSZP

Az MSZP nyílt tárgyalásra hívja Varga Mihály nemzetgazdasági minisztert a devizahitelesek ügyében, mert az ellenzéki párt úgy érzi, a kabinet nem képes egyedül megbirkózni a problémával.

A szocialisták kezdeményezését Szanyi Tibor, az MSZP országgyűlési képviselője ismertette pénteken Budapesten újságírókkal, a tárcavezetővel pedig nyílt levélben közölte tárgyalási szándékukat.
Az ellenzéki politikus hangsúlyozta, a kormány immáron három éve nem tudja megoldani a devizahitelesek problémáit, amit így csak „kenyérként dagasztva tol maga előtt”.
Szanyi Tibor elfogadhatatlannak nevezte, hogy a kabinet csak a Békemenetet szervező civil szervezettel ült tárgyalóasztalhoz a kérdésben, ezért felajánlotta: az MSZP nyílt tárgyaláson kész segítséget nyújtani a kormánynak és a devizahiteleseknek.
A szocialista képviselő a Varga Mihálynak írt levelében több kérdést is feltesz arról, a kormány miért nem támogatta a szocialisták korábbi kezdeményezéseit, valamint arról is, hogy az első Orbán kormány egy 2001-ben hozott rendeletével miért tette lehetővé a lakossági devizahitelezést.
Szanyi Tibor választ vár arra is, hogy ellenzéki idejükben a fideszes képviselők miért nem tiltakoztak a devizahitelek ellen, sőt miért vettek fel maguk is hasonló kölcsönöket több tízmillió forint értékben.
Az MSZP emellett azt is tudni szeretné, hogy a devizahitelek 2010 előtt, miért nem jelentettek a jelenlegihez hasonló problémát – fejtette ki Szanyi Tibor, aki arra is rákérdezett, a kormány miért nem képes 300 forint alatt tartani az euró árfolyamát.(MTI)

Scroll To Top