Devizahitelek – Elfogadhatatlan lenne, ha a jelenlegi árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket.

Az MTI tudósítójának jelentése szerint a kora délután kezdődött, a devizahitelezés „áldozatainak” emlékére szervezett demonstráció résztvevőinek száma estére mintegy százra apadt. A kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték a Koppány Csoport által szervezett tüntetés résztvevői péntek este a miniszterelnök budapesti otthonának közelében.

Az MTI tudósítójának jelentése szerint a kora délután kezdődött, a devizahitelezés „áldozatainak” emlékére szervezett demonstráció résztvevőinek száma estére mintegy százra apadt. Őket a Készenléti Rendőrség nem engedte közvetlenül a miniszterelnök háza elé, az épülettől mintegy 50 méterre lezárták a Cinege utat.
A tiltakozók a korábbi, július 4-ei, szintén a kormányfő házánál tartott tüntetéssel ellentétben most nem kíséreltek meg bejutni a lezárt területre. Ugyan felajánlották nekik, hogy egy háromfős delegáció bedobhatja petíciójukat a postaládába, ezzel a lehetőséggel nem éltek.
A helyszínen, hangosbeszélőn elhangzott felszólalásokban újra a kilakoltatások leállítását, a devizahitelesek kártalanítását követelték. Elhangzott az is, hogy nem fogadnak el olyan megoldást, amelynek keretben a jelenlegi árfolyamon forintosítanák a devizahiteleket. Egyben emlékeztettek: Orbán Viktor korábban ígéretet tett a helyzet megoldására.
A demonstrálok ezután Csányi Sándornak, az OTP Bank elnök-vezérigazgatójának házához vonultak, ahol „mocskos gyilkos” és „uzsorás” rigmusokat skandáltak. Balogh Béla, a Koppány Csoport elnöke egy csótányirtó spray-vel befújt a kerítés kapuján.
A menet következő célpontja Gyurcsány Ferenc egykori kormányfő budapesti otthona volt. Itt Balog István, a Koppány Csoport alelnöke arra szólította fel a volt kormányfőt, hogy ellenzékiként lépjen föl a kilakoltatások leállítása érdekében. Beszédében úgy vélekedett, hogy az egykori miniszterelnök lefeküdt a „pénzhatalomnak”, ezért távoznia kell  közéletből.
A tüntetők a tervek szerint ezután még a Városligethez, a Regnum Marianum templom helyén állított kereszthez vonulnak, ahol befejezik a demonstrációt.
A tüntetés keretében délután két bírósági végrehajtó, illetve Patai Mihály, az UniCredit Bank Hungary Zrt. elnök-vezérigazgatójának, a Magyar Bankszövetség elnökének és Felcsúti Péternek, a Raiffeisen Bank vezetőjének otthonát keresték fel. Ezeken a helyszíneken arra hívták fel a figyelmet, hogy szerintük immár több mint háromezer ember hajtott végre öngyilkosságot a devizahitelek miatt. Valamennyi helyszínen kifeszítettek egy csaknem 20 méter hosszú fekete drapériát, illetve ütemesen skandálták azt, hogy „gyilkosok”.(MTI)

Scroll To Top