Csak a márciusra meghirdetett kgfb-tarifákat függesztette fel a PSZÁF - Gazdasagportal.hu

Csak a márciusra meghirdetett kgfb-tarifákat függesztette fel a PSZÁF

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) határozata alapján hat biztosító a 2013. január 1-jétől érvényes tarifái szerint továbbra is befogadhat  kötelező gépjármű felelősségbiztosítási (kgfb-) ajánlatot, de a felügyelet felfüggesztette a 2013. március 4-étől meghirdetett  tarifák bevezetését. A felfüggesztések azért történtek, mert a PSZÁF szerint kármentességi kedvezményt nem nyújthatnak a biztosítók – közölte szerdán a Magyar Biztosítok Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel.

A biztosítok szövetsége  cáfolta az MTI korábbi hírét, amely szerint a hat biztosító – az Allianz, a Generali-Providencia, a K&H, a Magyar Posta és a Wáberer Hungária, valamint a KÖBE Közép-európai Kölcsönös Biztosító Egyesület január 18-tól nem fogadhat be a meghirdetett tarifája alapján kgfb-ajánlatot.
A PSZÁF illetékese kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a határozatokat csak a hivatalos közzététel után kommentálják.
A Mabisz már korábban közölte az MTI-vel, hogy a PSZÁF tájékoztatása szerint a tarifa visszavonása azt jelenti, hogy az érintett biztosítók továbbra is a korábbi, a 2012 végi kampányban  meghirdetett tarifa alapján fogadhatják be az ajánlatokat. (MTI)

Scroll To Top