Citi Magyarország: 9,4 milliárd forint adózott nyereség

A Citi Magyarország, a Citibank Europe plc magyarországi fióktelepe 9,4 milliárd forint adózott eredményt ért el az elmúlt évben – mondta Batara Sianturi, a Citi Magyarország elnök-vezérigazgatója a pénzintézet csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Tavaly a nettó kamatbevétel 30,8 milliárd forintot tett ki, ez a mutató és az adózás utáni nyereség kismértékben elmaradt a 2011-es szinttől – tette hozzá.
2011-ben az adózott nyereség 10,8 milliárd forint, a nettó kamatbevétel 31,8 milliárd forint volt.
A magyar számviteli szabályok szerint összeállított mérlegbeszámoló szerint a bank mérlegfőösszege 745 milliárd forinton állt az év végén, ami 8,3 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.
A bank teljes hitelállománya 8 százalékkal 154,1 milliárd forintra nőtt tavaly a 2011. évihez képest, ezen belül 13,6 százalékos volt a bővülés a vállalati hitelállományban.
A teljes betétállomány ugyan mintegy 5 százalékkal mérséklődve 383 milliárd forintot tett ki az elmúlt év végén, ezzel a hitel/betét mutató a magyarországi bankpiac egyik legalacsonyabb értékén, 40 százalékon állt.
Batara Sianturi elmondta: „tavalyi teljesítményünk kiegyensúlyozott maradt a lakossági, a kkv- és a vállalati üzletágakban, kitűnő hatékonyság mellett. A bank tovább növelte költséghatékonyságát, és eredményesen kezelte hitelkockázatait minden üzletágban.”
Az elnök-vezérigazgató a bank idei prioritásai között megemlítette, hogy a Citi Magyarország az anyabank globális hálózatára építve egyedi megoldásokat kínál a vállalati ügyfelek számára, Magyarországon pedig szeretné megőrizni vezető pozícióját a kötvénykibocsátások és az elsődleges állampapír-piaci forgalmazás terén, valamint a hitelkártya szolgáltatások üzletágban. (MTI)

Scroll To Top