Brókerbotrány – Fidesz: a brókercsalások Gyurcsány és a szocialisták idején működhettek zavartalanul

A Fidesz szerint a most feltárt brókercsalások egyedül Gyurcsány Ferenc és a szocialisták idején működhettek zavartalanul.

A Fidesz-frakció szerdai, MTI-hez eljuttatott közleményében Gréczy Zsoltnak, a Demokratikus Koalíció (DK) szóvivőjének sajtótájékoztatójára reagált így, amelyen közölte: a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) 2012 márciusában leállította a győri ETO Park beruházáshoz a Quaestornak nyújtott hitel vizsgálatát. Úgy értékelt, hogy bűncselekmények elfedéséről van szó, és a DK azt szeretné megtudni ki és miért állította le a vizsgálatot. Milyen érdekeket szolgált Tarsoly Csaba megmentése? – kérdezte. Elmondta, a kormány legtetején kell keresni azt, aki leállította a Kehi vizsgálatát.
A kormánypárt közleményében hangsúlyozza: “Gyurcsány Ferencnek és a szocialistáknak” közel egy évtizedük volt arra, hogy tegyenek a pénzügyi korrupció ellen, de ők “a kisujjukat sem mozdították”, sőt a Quaestornak nyújtott 17 milliárd forintos állami hitellel “még hizlalták” is azt. A brókereknek kormányzati pozíciókat osztogatottak és milliárdos üzletekhez segítették őket – tették hozzá.
A közlemény szerint a baloldal több ügyben azt is bebizonyította, hogy valójában teljesen érzéketlen a nagy csalások áldozataival szemben. “Hagyták tönkremenni a Hajdú-Bét, a Globex, a Baumax károsultjait, egy fillérrel sem kártalanították őket”.
“Gyurcsány Ferenc és társai a napokban is a brókerek oldalára álltak”, amikor nem szavazták meg azt a törvényt, amellyel lehetővé tette, hogy azonnal zárolni lehessen a csaló brókerek és cégeik vagyonát és abból kártalanítani lehessen a károsultakat – fogalmaztak.
Hangsúlyozzák, hogy a Gyurcsány-kormánnyal ellentétben, a kormány, a nyomozó hatóság és a parlament is mindent megtesz annak érdekében, hogy rendet tegyen a brókerpiacon. “A Fidesz feltárja az évtizedes pénzügyi korrupciót, véget vetünk a brókerek garázdálkodásának és kártalanítjuk a károsultakat” – fogalmaztak.(MTI)

Scroll To Top