Bízik az orosz piaci fellendülésben a Ford

Folytatja oroszországi gyártásfejlesztési beruházásait a Ford – idézi az Automotive News Europe hírportál a Bloomberg hírügynökség cikkét.

A gazdasági fellendülés reményében további beruházásokra készül Oroszországban a Ford Motor Co., miután az elmúlt öt évben már több mint 1,5 milliárd dollárt invesztált autó- és motorgyártó üzemek létesítésébe.
Nem szeretnénk, ha felkészületlenül érne bennünket az a pillanat, amikor ismét fellendül a piaci forgalom – mondta Mark Ovenden, a Ford oroszország vállalata, a Ford Sollers vezérigazgatója. Az orosz fogyasztók jóval kitartóbbak, mint nyugati társaik – jegyezte meg. Folytatjuk a beruházásokat, már a következő fejlesztési ciklus megtervezésén dolgozunk. Oroszország számunka hosszú távú elkötelezettséget jelent.
Tavaly a gazdasági recesszió 40 százalékkal vetette vissza a korábban Európában második legnagyobb orosz személygépkocsi piacot. A Ford viszont annak ellenére is folytatta fejlesztéseit az országban, hogy amerikai konkurense, a General Motors Co. teljes mértékben kivonult az orosz piacról.
Elkötelezettsége az idei első negyedévben meghozta a gyümölcsét, a Ford eladásai 93 százalékkal szöktek fel az egyébként 17 százalékkal zsugorodó autópiacon. Éves eladásaiban a Ford nem számít az első negyedéveshez mérhető növekedésre. Az autópiac az Association of European Businesses becslése szerint az idén öt százalékkal zsugorodik Oroszországban.
A Ford tavaly öt új modellt mutatott be az orosz piacon és ezeket is a korábbinál magasabb belföldi alkatrészaránnyal. A Ford 2015-ben kezdte meg a Focus, a Mondeo és a Fiesta személygépkocsi modellek, valamint a Transit furgon és az Explorer SUV modellek gyártását Oroszországban, ahol a Kuga és az EcoSport SUV modelljei is készülnek.
A Ford Sollers az európai piaci forgalom növekedésére és a rubel gyenge árfolyamára való tekintettel az Oroszországban gyártott modellek európai exportját tervezi az idén.(MTI)

Scroll To Top