Befektetési ötlet – Kiemelkedő, 7,21%-os éves osztalékhozam

A Vodafone a világ második legnagyobb távközlési szolgáltatója bevétel alapján. A maga tőzsdei kapitalizációjával, ami közel 100 MRD dollár pedig az első helyen áll. Az angliai székhelyű vállalat a magyar piac meghatározó szereplője is. A 26 országban szolgáltatást nyújtó vállalatnak még további 40 országban van érdekeltsége, 434 millió előfizetőjével pedig megkerülhetetlen a szektorában.

A Vodafone árfolyama jelenleg 33$ körül mozog, 11%-kal lejjebb mint az elmúlt negyedévben. Ezért a vállalat költségcsökkentést irányzott elő. Eredményeit a költségcsökkentési intézkedések hajthatják felfelé, amiről a november 10-i féléves jelentésből többet megtudhatunk.
Ezen felül Indiában rendelkezik a legtöbb előfizetővel (180 millió), így itt tervezik 2016 elején, hogy az Indiai tőzsdén is elindítják a részvények kereskedését, 2 MRD dollár értékben. A terjeszkedő lépés az árfolyamra szintén kedvező hatással fog bírni.

Dollars-and-EurosA vállalat viszont nem ezért került a befektetők látókörébe, – bár ezek a hírek is bíztatók a részvény árfolyamára nézve – hanem a kiemelkedő osztalékhozama miatt.
Az osztalékfizetés miatt szintén vonzó a távközlési cég, hiszen az elkövetkezendő 8 hónapban a piaci kapitalizációja 5 százalékának megfelelő összeget fizet ki a részvényeseknek. Az elemzők 25 százalék feletti felértékelődési potenciált látnak a papírokban.
A több mint 7%-os osztalékhozam megfizetése biztosított, mivel a vállalat üzleti mérlege 17 milliárd dollár készpénzállományt mutat és a pénzáramlása (cash flow) is szilárd alapokon nyugszik. A stabil pénzáramlás és az erős készpénzállomány lehetővé teszi a vállalat számára, hogy bármilyen piaci helyzetben ki tudja fizetni az osztalékot a befektetőinek.
A kockázati tőke alapkezelők (hedge fund) is növelik a Vodafone részvény pozícióikat az alapjaikban.
A befektetőknek november 19-ig kell rendelkezniük Vodafone részvényekkel, hogy jogosultak legyenek a február 3-án a köztes osztalékhozamra (interim dividend).

 
A tájékoztatás nem teljes körű. A megfelelő befektetési döntés meghozatala érdekében kérjük, hogy konzultáljon szakértővel, tanulmányozza a kapcsolatos jogszabályi előírásokat, adóhatósági állásfoglalásokat. A közölt elemzések, tanulmányok, piaci kommentek és véleménynyilvánítások kizárólag tájékoztatások és nem minősülnek adótanácsadásnak, befektetési tanácsadásnak, befektetésre való ösztönzésnek, ajánlattételi felhívásnak. Az oldalon és hírlevelekben szereplő hírek, adatok és információk a Solar Capital Zrt. és a GazdasagPortal.hu által megbízhatónak vélt forrásokból származnak, mindazonáltal a fentiekben foglaltakért az Solar Capital Markets Zrt. és a GazdasagPortal.hu nem vállal felelősséget.

 

Scroll To Top