Bankszövetség: a bankkártyaadtok csak a bankokban szolgálhatnak ügyfélazonosításra - Gazdasagportal.hu

Bankszövetség: a bankkártyaadtok csak a bankokban szolgálhatnak ügyfélazonosításra

A bankkártya csak és kizárólag a kártyakibocsátó bank saját rendszerén belül szolgálhat azonosítására, ezért annak adatait senki ne közölje ilyen célra másokkal – hívja fel a figyelmet a Magyar Bankszövetség csütörtöki közleményében.

A közlemény figyelmeztet arra, hogy az illetékteleneknek kiadott bankkártyaadatok visszaélésre adhatnak lehetőséget.
Emlékeztetnek arra, hogy november végén jelentek meg olyan hirdetések az egyik közösségi portálon, amelyek otthon végezhető munkáért, – linkek megosztása a közösségi oldalon – akár napi 257 dollár megkeresését ígérték, és a jelentkezőket egy olyan weboldalra irányították, amely a személyes adatok mellett a bankkártya számát, lejárati idejét és a háromjegyű biztonsági kódot is kérte. A weboldalt csalók hozták létre.
A megadott bankkártyaadatokkal internetes visszaélések történnek – áll a közleményben, amely szerint olyan kártyák adatainak megadása sem ajánlott, amelyek aktuálisan nem rendelkeznek költhető egyenleggel, azaz most nincs rajtuk fedezet, mert visszaélés akár hónapokkal később is történhet a kiadott adatok alapján.
A Magyar Bankszövetség felhívja a közösségi oldalt használók figyelmét, hogy személyes adataikat, valamint bankkártyáik adatait ne adják meg a gyanúsan könnyű pénzkereseti lehetőséget kínáló hirdetésekre. Kérik a bankkártyabirtokosokat, hogy felelősen eljárva, bankkártyaadataikat kellő gondossággal és odafigyeléssel kezeljék – még az interneten is.(MTI)

Scroll To Top