Az MNV Zrt. részvételével tartottak újabb nagysikerű szakkonferenciát a BGF-en - Gazdasagportal.hu

Az MNV Zrt. részvételével tartottak újabb nagysikerű szakkonferenciát a BGF-en

Az emberi erőforrások fejlesztésének szerepe a felelős vállalatirányításban címmel szervezett konferenciát a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Kar Továbbképzési és Szakképzési Központja és a Magyar Közgazdasági Társaság Felelős Vállalatirányítási Szakosztálya december 11-én. Az eseményen előadóként részt vett Sebők Marianna, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. humánpolitikai és szervezetfejlesztési igazgatója is.

A szakkonferencia a közép-európai térség egyik legrégebbi kereskedelmi és gazdasági akadémiájának jogutódjaként működő, az „alkalmazott tudományok főiskolája” minősítéssel és az ország legnagyobb hallgatói létszámú felsőoktatási karával rendelkező Budapesti Gazdasági Főiskola Markó utcai Aulájában került lebonyolításra.

A rendezvény célja az volt, hogy felhívja a figyelmet a magyarországi nagy- és középvállalati vezetők gazdasági vonatkozású továbbképzésének fontosságára, figyelembe véve az egyes kompetencia területeken felmerülő egyedi igényeket és fejlesztési lehetőségeket. A konferencia programjában a továbbképzési szolgáltatásokat igénybe vevő gazdasági szereplőket és a főiskola egyedülálló pénzügyi-, számviteli, humánerőforrás menedzselési, valamint vállalatirányítási képzési kínálatát képviselő előadók osztották meg tapasztalataikat és elképzeléseiket.

Ivanyos János, a Budapesti Gazdasági Főiskola Pénzügyi és Számviteli Karának továbbképzési igazgatója, a rendezvény szervezője az eseményen elmondta: „A nemzeti vállalatok gazdasági és vállalatirányítási területekre vonatkozó képzési igényeinek mind teljesebb körű lefedése mellett a Továbbképzési és Szakképzési Központ a lehetséges hazai és nemzetközi együttműködési keretek kiszélesítésére is nagy hangsúlyt fektet.”

A szakkonferencia meghívott előadója volt Sebők Marianna, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. humánpolitikai és szervezetfejlesztési igazgatója is, aki „A képzés szerepe a nemzeti vállalatok körében” címmel tartott előadást.

Hangsúlyozta, hogy az MNV Zrt., mint nemzeti nagyvállalat nemcsak a hatáskörébe tartozó feladatok ellátására, hanem a kollégáinak képzésére is nagy hangsúlyt fektet. Bemutatta az MNV Zrt. képzési rendszerét, érintve egyes kiemelt társaságok speciális igényeit. Ismertette továbbá az MNV Zrt. vagyonkezelésébe tartozó nemzeti társaságok vezető tisztségviselőivel szemben elvárt kompetenciákat, és kitért a nemzeti vállalatok közötti tudásmegosztás fontosságára, az ennek megfelelő fórumot biztosító MNV Tudásklub rendezvényei során szerzett tapasztalataira. Előadásában kiemelte, hogy az MNV Zrt. portfóliójába tartozó nemzeti társaságok vezetői között rendkívül jó az együttműködés, amely még hatékonyabbá teszi a mindennapi munkafolyamatokat.

Scroll To Top