Banki elszámolás – A CIB Bank is elszámolt a devizahitelekkel

A CIB Bank mind az élő, mind a lezárt devizahitelek esetében teljesítette az elszámolást, a CIB Lízingnél és a CIB Ingatlanlízingnél az elszámolás folyamatban van; a leveleket április második felében küldik ki – közölte a CIB az MTI kérdésére.

A tájékoztatás szerint a banki élő és a lezárt hitelek esetében a jóváírás 24,7 milliárd forint.
A CIB Csoport elszámolással érintett társaságai – a CIB Bank, a CIB Lízing és a CIB Ingatlanlízing – április második felében küldik meg az elszámolásról szóló tájékoztatást az érintetteknek.
Összesen mintegy 200 ezer levelet küldenek majd ki, ebből 71 ezer a banki, csaknem 300 ingatlanlízinges és közel 129 ezer lízinges – áll a CIB írásos válaszában.
A CIB felhívta a figyelmet, hogy ha még élő hitelről vagy lízingről van szó, az ügyfél fennálló tartozása csökken az elszámolás során visszajáró összeggel, tehát átutalás vagy készpénz kifizetés nem történik.
Ha már lezárt hitel- vagy lízingszerződésről van szó, akkor az érintett ügyfél jóváírással/átutalással, illetve pénztári kifizetéssel, készpénzben kaphatja meg a neki járó összeget. Ha a kölcsön az elszámolás miatt szűnik meg, és ezen felül az ügyfelet pénz illeti meg, szintén jóváírással/utalással vagy készpénzben kaphatja meg a pénzt.
Ha az ügyfélnek a CIB Banknál van bankszámlája, és az elszámolással érintett hitele is ott van, illetve volt, akkor erre a számlára kell jóváírni a visszajáró összeget. Ezeket a jóváírásokat a CIB Bank teljesítette.
Azoknak, akiknek több számlája is van a banknál, arra írták jóvá a pénzt, amelynek kondíciói az ügyfél számára kedvezőbbek – közölte a CIB.
Ha az ügyfélnek nincs számlája a banknál, akkor a kifizetés módjára vonatkozóan nyilatkozatot kell tennie a bankfiókban, személyesen.
Ha az ügyfélnek a CIB Lízingnél vagy a CIB Ingatlanlízingnél van elszámolással érintett szerződése, és van kifizetendő fogyasztói követelés, akkor abban az esetben is nyilatkoznia kell a kifizetés módjáról, ha egyébként a CIB Banknál van bankszámlája. A pénzügyi teljesítésre ezekben az esetekben az elszámolásról szóló tájékoztatás kiküldése után kerül majd sor – hangsúlyozta a CIB.
(MTI)

Scroll To Top