Az Erste felmondta egyes közvetítői szerződéseit a postával

Az Erste Bank Hungary (EBH) Zrt. 2013. szeptember 30-án felmondta a Magyar Postával meglévő, a folyószámlák, megtakarítási termékek, hitelkártya, folyószámlahitel és személyi kölcsön közvetítésére vonatkozó szerződéseit – jelentette be a hitelintézet hétfőn.

2014. április 2-tól így megszűnnek e termékekhez kötött szolgáltatások a postahelyeken, az Erste Bank hálózatában azonban teljes körűen igénybe vehetik azokat.
A lépést közleményében azzal magyarázza az EBH, hogy a posta megváltozott stratégiája nem tette lehetővé a köztük fennálló szerződéses rendszer néhány elemének fenntartását.
A Magyar Postát a bank továbbra is fontos üzleti partnerének tekinti, a társasággal kötött egyéb szerződései változatlanul érvényben maradnak – írja közleményében az EBH, amely hngsúlyozza: továbbra is elkötelezett a magyar piac irányában, teljes termék- és szolgáltatásválasztékával szolgálja ki lakossági és vállalati ügyfeleit országosan 135 bankfiókjában.
Az Erste Bank tavaly decemberben azt jelentette be, hogy megszűnik az Erste Befektetési Zrt. és a Magyar Posta közötti együttműködési megállapodás, így az értékpapírszámlával rendelkező postai ügyfeleket 2013. február 1-jétől kizárólag az Erste Bank országos fiókhálózatában szolgálják ki. Közölte továbbá, hogy ezzel párhuzamosan üzletfolytonossági megállapodást kötöttek, amely továbbra is biztosítja az ügyfelek számára a bankszámla-szolgáltatásokat a postákon.
A posta idén júliusban közzétette, hogy stratégiai együttműködést kötött az FHB Jelzálogbankkal, ennek keretében a két fél irányítása alá kerül a Díjbeszedő Holding (DBH), továbbá az FHB részesedést szerez a Magyar Posta Befektetési Zrt.-ben, amely a postákon szándékozik befektetési szolgáltatási termékeket értékesíteni, illetve ilyen jellegű szolgáltatásokat nyújtani. A tranzakció zárását szeptember 30-ra prognosztizálták.(MTI)

Scroll To Top