Az elbocsátott Tesco-dolgozók több mint 70 százalékának új állást kínálnak - Gazdasagportal.hu

Az elbocsátott Tesco-dolgozók több mint 70 százalékának új állást kínálnak

A Pesti Srácok hírportál írása szerint a Tesco csoportos létszámleépítésében érintett, aktív státuszú munkatársak több mint 70 százalékának, 350 főnek új álláslehetőséget kínálnak egy másik áruházban, logisztikai központban vagy a központi irodában.

A portál szerdán azt írta, hogy akik elfogadják az ajánlatot, munkafeltételeik megváltozására tekintettel egyszeri támogatást kapnak.
A cikk szerint 150-en vannak olyanok, akik nem folytatják a munkát a vállalaton belül, 60 embernek nem tudnak új pozíciót ajánlani, 90-en pedig saját maguk döntöttek úgy, hogy máshol keresnek új lehetőséget, közülük 45-en maguk mondtak fel.
Mind a 150 ember számára összeállítottak egy juttatási csomagot, amely mindenkit megillet függetlenül attól, hogy saját döntése alapján maradna vagy sem. A csomag része a törvény által elvártakon felül plusz egy hónap jövedelem, folyamatos támogató jelenlét, speciális képzések biztosítása és álláskeresési tréning, állásbörze biztosítása.
Az 566 dolgozó közül a tartós távollévő, például a betegállományát vagy szülési szabadságát töltő kollégák mind állományban maradnak. A 17 megváltozott munkaképességű és minden öregségi nyugdíjkorhatár előtt álló kollégának ajánlatot tettek a továbbfoglalkoztatásra – olvasható a cikkben.
A Tesco január elején jelentette be, hogy több mint 500 magyar munkavállalónak megszűnik február 4-étől a munkahelye, illetve bezár 13 üzletet.(MTI)

Scroll To Top