Az Egyesült Államokban tovább csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata

Az Egyesült Államokban csökkent a 30 éves jelzáloghitelek kamata a december 8-án záródott héten – ismertette az amerikai jelzáloghitelező bankok szövetsége (Mortgage Bankers Association of America – MBA) szerdán.

Az MBA honlapjára felkerült adatok szerint a 30 éves lejáratú, fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata az előző heti 7,17 százalékról 7,07 százalékra, július utolsó hete óta a legalacsonyabbra csökkent.
A 30 éves lejáratú, fix kamatozású jelzáloghitelek átlagos kamata október végén 2000 szeptembere óta a legmagasabb szinten, 7,90 százalékon állt, azóta azonban fokozatos csökkenést mutat.
Ugyancsak szerdán ismertették, hogy a jelzáloghitel-igénylések száma az Egyesült Államokban a múlt héten 7,4 százalékkal nőtt az előző heti 2,8 százalékos emelkedést követően.
Az MBA szezonálisan kiigazított adatai szerint a múlt héten az előző héthez képest 19,4 százalékkal nőtt a lakáshitel-refinanszírozási kérelmek száma az Egyesült Államokban. A lakáshitel-refinanszírozási kérelmek száma 27,0 százalékkal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt ugyanezen a héten.
A jelzáloghitel-kamatok csökkentek a múlt héten, mivel a beérkező adatok a gazdaság lassulására utalnak, támogatva a Federal Reserve azon szándékát, hogy jövőre megkezdje a kamatcsökkentést – nyilatkozta Mike Fratantoni, az MBA vezető közgazdásza.(MTI)

Scroll To Top