Alig esett a Velux árbevétele tavaly

A VELUX Magyarország Kft. árbevétele tavaly 30,8 milliárd forintot tett ki, a 2011. évinél mindössze 2,3 százalékkal alacsonyabb, ami jó eredmény az építőipari recesszióban – közölte a társaság szerdán az MTI-vel.

Az alkalmazottak száma viszont nem csökkent, továbbra is meghaladja az ezret.
Tavaly a vállalat jelentős, az előző évhez képest közel háromszoros, több mint 3,8 milliárd forintos beruházást hajtott végre. A tetőtéri ablakok új generációjának gyártására történő átállás költségei 2 milliárd forintot tettek ki 2012-ben. Az erre tervezett 6,5 milliárd forint többi része erre az évre jut.
A cég két új termékcsoportot vezet be: a már jól ismert tetőablakok új generációját, valamint a moduláris felülvilágítók új termékcsoportját. A tetőtéri ablakok új generációjának gyártása ez év elején el is kezdődött, a VELUX Magyarország Kft. fertődi gyáregységében.
A dán VELUX cégcsoport a világ mintegy 40 országában képviselteti magát értékesítési vállalattal, 11 országban pedig gyárt is. Mintegy 10 ezer alkalmazottat foglalkoztat, a tulajdonosa több alapítvány, továbbá az alapító családja.
A magyar leányvállalat 1986 óta van jelen a hazai piacon, kezdetben vegyesvállalati formában, majd tisztán dán tulajdonban.(MTI)

Scroll To Top