A vártnál gyengébb negyedévet zárt a Foxconn

Csökkent a Foxconn részvényének árfolyama a vártnál gyengébb negyedéves eredmény miatt – írja a Nikkei Asian Review hírportál.

A nemzetközi porondon Foxconn Technology Group néven ismert tajvani Hon Hai Precision Industry, a legnagyobb iPhone összeszerelő vállalat részvénye a hétfői kereskedésben több mint két százalékkal gyengült, miután a cég a pénteki tőzsdei zárást követően a piaci várakozásoktól elmaradó negyedéves eredményt tett közzé.
A Hon Hai az április-júniusi negyedévben 17,8 milliárd tajvani dollár (590 millió dollár) nyereséget ért el, egy százalékkal magasabbat, mint egy évvel korábban, de 37 százalékkal kevesebbet az előző negyedévinél.
Az elemzői várakozások mediánja a QUICK FactSet kimutatása szerint 23,3 milliárd tajvani dollár volt.
A Hon Hai értékesítési árbevétele az egy évvel korábbival szinte megegyező, 922 milliárd tajvani dollár volt a második negyedévben, alacsonyabb az elemzői várakozások 924 milliárd tajvani dolláros mediánjánál.
A vállalat értékesítési árbevétele az év első felében egy százalékkal 1897 milliárd tajvani dollárra, nyeresége pedig két százalékkal 49 milliárd tajvani dollárra emelkedett.(MTI)
https://asia.nikkei.com/Business/AC/Hon-Hai-falls-on-worse-than-expected-net-profits

Scroll To Top