A tőzsdézést bárki gyakorolhatja, de mi kell hozzá a tőkén kívül?

A ma a fiatalok számára is egyre népszerűbbé válik. Ez nem csak a különféle kriptovalutáknak köszönhető, hanem egy újfajta generációs hozzáállásnak is. A fiatalok jó része szeretne szabadon pénzt keresni. Erre a tőzsde remek felület lehet, ha valóban nekünk való. Mi kell ahhoz igazán, hogy jól szerepeljünk a tőzsdén? Nézzük!

Tájékozottság

Tőzsdézni akkor tudunk jól, ha megfelelően tájékozottak vagyunk a világ helyzetét illetően. Elég ugyanis egy apróbb fagy Brazíliában, és azonnal felszökik a kávé ára a tőzsdén. De akkor is ez a helyzet, ha valahol a világban egy ország gazdasági válságba kerül. Nekünk erről tudni kell még a mozgások előtt. A tőzsde olyan, mint ha a világ egy érzékeny pókháló volna, ahol bizony minden egyes szál rezdülése kihat a többire. Ez pedig így is van, hiszen egyetlen egy termékhez számtalan más kiegészítés kapcsolódhat.

Alapműveltség

A jó tőzsdés valamennyire tisztába kell, hogy legyen az általa vásárolt részvényekkel kapcsolatba hozható országok múltjával. Erre a legjobb példa pontosan az ukrajnai háborús konfliktus. Egy jó bróker, vagy részvényvásárló már évekkel előre tudta, hogy előbb-utóbb ki fog robbanni újra valami konfliktus azon a vidéken, hiszen ismerte az ország múltját és jelenjét. Ez persze nem azt jelenti, hogy betéve mindent kell tudni az összes országról, viszont nem árt tisztában lenni a főbb vonalakkal. Ez nagyban segít abban, hogy előre láthassunk bizonyos eseményeket. Már pedig az események mozgatják igazán a tőzsdét. Válságok, természeti katasztrófák, háborús helyzetek, de akár még egy ártatlan fake történés, vagy kijelentés is eszméletlen változásokat produkál.

Tudni kell a jövőbe látni

Aki igazán jól keres a tőzsdén, arra gyakran mondják, hogy valódi látnok. Ebben van is valami, hiszen ahhoz, hogy sikeresek legyünk bizony meg kell tanulnunk a jövőbe látni. Sok olyan termék részvénye lehet jelenleg teljesen érdektelen, ami pár hónap múlva egy esemény miatt borzasztó módon megdrágul. De ez fordítva is így van. Lehet, hogy most az Apple termékeinél az Apple TV hasít, aztán kijön egy ennél is újabb verzió, ez a hír pedig pont elég, hogy az Apple részvényei elkezdjenek zuhanni.

Scroll To Top