A frissen darált kávéból készített fekete előnyei

coffee latte side view

A kávézás gyakorlatilag mindennaposnak mondható kultúránkban. Bár nagyon úgy néz ki, hogy a kávé nemsokára luxus importterméknek fog számítani a nem megfelelő időjárási körülmények miatt, de egyelőre kis hazánkban naponta több millió adag fogy belőle. Ugyan a drágulás ezt a szegmenst sem kerülte el, a statisztikák azt mutatják, hogy a minőségi kávéfogyasztásnak jelen pillanatban semmi sem szabhat határt.

Az őrölt kávénak kihunyt a csillaga?

Természetesen nem! Továbbra is van létjogosultsága, de ettől függetlenül a darálós kávéfőző az a technológiai vívmány, amivel új szintre emelhető a kávézási élmény. Hogy miért?

Az ok roppantul egyszerű. A darálás közben felszabaduló illóanyagok nem vesznek kárba. Míg tárolás során, függetlenül attól, hogy a legmodernebb vákúm csomagolásról beszélünk, ezek az értékes komponensek óhatatlanul gyengülnek, sőt nem egyszer kárba is vesznek. Tehát annak köszönhetően, hogy a kávészemek darálása közvetlenül a kávé lefőzése előtt zajlik le, sokkalta intenzívebb, élénkebb, jellegzetesebb ízjegyek bontakozhatnak ki a feketében. Úgyhogy már csak ezért is megéri erre az innovációra szavazni, ugyanis még a megszokott, jól ismert kávéfajták is vadonatúj ízhatásokkal rukkolhatnak elő az elkészítés módszerének megváltoztatásával.

Ami mindenképpen további pozitívum, hogy maga a folyamat pár pillanatig tart csupán, azaz a kávéfőzés nem követel több időt vagy energiát. Rohanós reggeleken vagy sietős délutánokon minden perc számít, magyarul ennek a jelentősége a gyakorlatban óriási.

Milyen gyakran igényel tisztítást a szerkezet?

A legtöbb gép automatikusan kijelzi, amikor szüksége van tisztításra. Érdemes ezeket a jelzéseket figyelembe és komolyan venni, mert ha a konstrukció megkap minden támogatást a működéséhez, akkor bizony a hosszú élettartam tulajdonképpen borítékolható. Vele együtt pedig természetesen az emlékezetes kávézások sem szenvedhetnek csorbát. Így aztán nem kérdéses, hogy ez a fajta beruházás sokkalta inkább egy, többszörösen megtérülő befektetés.

Scroll To Top